Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Karlovej Vsi volia aj vysokoškoláci z Mlynskej doliny

Ilustračné foto Foto: TASR - Štefan Puškáš

Do budovy Základnej umeleckej školy na Karloveskej ulici prichádzajú priebežne počas celého dňa.

Bratislava 5. marca (TASR) – Vysokoškoláci bývajúci v bratislavskej Mlynskej doline, ktorí sa rozhodli v dnešných voľbách do NR SR voliť na hlasovací preukaz mimo svojho trvalého bydliska, to do najbližšej volebnej miestnosti majú cez kopec. Do budovy Základnej umeleckej školy (ZUŠ) na Karloveskej ulici prichádzajú priebežne počas celého dňa.

"Keďže som nemohla ísť domov a chcela som voliť, rozhodnutie bolo jasné," povedala pre TASR Alena zo stredného Slovenska, ktorá študuje informatiku na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského (FMI UK) v Bratislave. Priznala, že ani o účasti, ani o samotnej voľbe dlho nerozmýšľala. "Išla som rozhodnutá," potvrdila.

Dlhšie zvažovanie nad tým, komu prideliť hlas, naopak, predchádzalo rozhodnutiu Radovana z východného Slovenska, ktorý na Prírodovedeckej fakulte Univerzity Komenského (PRIF UK) študuje geografiu. "Bolo to treba premyslieť," priznal. Na voličský preukaz ako vysokoškolák v Bratislave nevolil po prvýkrát, voľbu týmto spôsobom uskutočnil aj pri prezidentských voľbách pred dvomi rokmi.

Zúčastniť sa vo voľbách do NR SR 2016 je možné dnes do 22.00 h. Voliť môžu všetci občania SR, ktorí majú v deň hlasovania aspoň 18 rokov. Na Slovensku je viac ako 4,4 milióna oprávnených voličov.


Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE