Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

ARCHÍVNE FOTKY: Takto si budeme pamätať Karola Poláka

Na snímke Karol Polák počas moderovania ankety Športovec roka 2010. Foto: TASR/Martin Baumann

Legendárny komentátor nás opustil dnes v skorých ranných hodinách.

Bratislava 17. januára (Teraz.sk/TASR) - Legendárneho komentátora Karola Poláka, ktorý nás v nedeľu opustil vo veku 81 rokov, si budeme pamätať aj vďaka jeho osobitému štýlu komentovania množstva významných svetových i domácich športových prenosov.

Jeho podmanivý hlas znel z televízie dlhé roky počas zimných a letných olympiád, majstrovstiev sveta či majstrovstiev Európy vo futbale a krasokorčuľovaní.

Pozrite si fotky z niektorých udalostí, na ktorých sa zúčastnil.

Foto: TASR/Magda Borodáčová
Na archívnej snímke z 9. júna 1976 v bratislavskej športovej hale na Pasienkoch súrodenci Hana a Petr Ulrychovci pri preberaní Striebornej bratislavskej lýry 76 od riaditeľa festivalu B. Demu za interpretáciu piesne Javory počas XI. ročníka Medzinárodného festivalu populárnej piesne Bratislavská lýra 76. Na snímke prvý zľava moderátor Karol Polák.

Foto: TASR/Štefan Petráš
Na archívnej snímke zo 14. decembra 1980 v Hlohovci vyhlásenie ankety športových novinárov o najúspešnejších športovcov ČSSR 1980. Štvrté miesto obsadil diskár Imrich Bugár (Dukla Praha) vľavo, vpravo športový komentátor Karol Polák.

Foto: TASR/Štefan Puškáš
Na archívnej snímke z roku 2001 plavkyňa Martina Moravcová, ktorá sa stala najpopulárnejšou športovkyňou roka 2001 na základe ankety Klubu športových redaktorov SSN, ktorej výsledky oznámili v Čunove, vľavo na snímke Karol Polák.

Foto: TASR/Jozef Ďurník
Slávnostné vyhlásenie Zlatej píšťalky a Zlatej zástavky za ročník 1999/2000 pre najlepších rozhodcov Slovenskej republiky. Na snímke držiteľ Zlatej píšťalky Ľuboš Micheľ /vpravo/ pri preberaní ceny Štefana Groskopa z rúk Štefana Žilku z denníka Národná Obroda za asistencie moderátora podujatia Karola Poláka /druhý sprava/.

Foto: TASR/Miroslava Cibulková
V bratislavskom hoteli Bratislava sa 27. apríla 1998 uskutočnil krst už 20-teho jubilejného albumu skupiny Senzus. Na snímke zprava krstia nový album riaditeľ Topvaru Peter Vendelín, známy športový komentátor Karol Polák, kňaz Anton Baláž a členovia skupiny Senzus.

Foto: TASR/Miroslav Košírer
Na snímke olympíjsky víťaz v chôdzi na 20 km na OH 1988 v Soule Jozef Pribilinec (vľavo) po prevzatí pamätnej ďakovnej plakety SOV sa nevyhol otázkam moderátora slávnostného večera Karola Poláka.

Foto: TASR/Milan Kapusta
Najlepšia hádzanárka 20.storočia Hana Čapová - Ríšová prijíma gratuláciu od Pavola Derfényiho, prezidenta SHZ, uprostred športový komentátor Karol Polák, na slávnostnom vyhlásení najlepších hádzanárov roka v Michalovciach 2.februára 2001.

Foto: TASR/Pavol Ďurčo
Dekorovanie laureátov Ceny fair play MUDr. Ivana Chodáka. Na snímke z roku 2005 vľavo ocenený Marcel Pavlík, hráč ŠK Močenok, ktorý zachránil život dvoch topiacich sa chlapcov, vpravo Karol Polák.

Foto: TASR/Pavol Ďurčo
V Dolnom Kubíne udelili 9. februára 2001 ceny fair-play Ivana Chodáka vo futbale. Za dlhoročnú funkcionársku činnosť prevzal cenu fair-play 86-ročný Ján Petrovič /vľavo/, na snímke ho spovedá športový komentátor Karol Polák, ktorý zasa prevzal cenu v kategórii za dlhoročnú funkcionársku činnosť a propagáciu slovenského futbalu.

Foto: TASR/Pavol Ďurčo
Dekorovanie laureátov Ceny fair play MUDr. Ivana Chodáka. Na snímke z roku 2005 vľavo ocenený Stanislav Lieskovský, delegát ObFZ Považská Bystrica, ktorý zachránil život divákovi pri epileptickom záchvate, vpravo Karol Polák.

Foto: TASR/Peter Kollár
V 20.kole Corgoň ligy hostili hráči Spartaku Trnava 3.marca 2012 na domácej tráve súperov z tímu ViON Zlaté Moravce. Na snímke Karol Polák a Jozef Adamec počas polčasovej oslavy Adamcovej 70tky.