Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

B. Bugár: Údajná komunikácia s Marianom K. je lož, nespájajte ma s ním

Na snímke predseda strany Most-Híd Béla Bugár. Foto: TASR/Jakub Kotian

Predseda Mosta zdôraznil, že sa v minulosti s Marianom K. nestretával a ani nekomunikoval. Zopakoval, že ho stretol len počas dovolenky na Maldivách v marci 2018.

Bratislava 15. augusta (TASR) – Predseda Mosta-Híd Béla Bugár odmieta spájanie svojej osoby s obvineným kontroverzným podnikateľom Marianom K. a to, že sa mal s ním v marci 2018 na Maldivách rozprávať o zachovaní vládnej koalície. Bugár to uviedol na štvrtkovom brífingu, ktorý zvolal v súvislosti s medializovanými informáciami o jeho komunikácii s Marianom K., obvineným z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka.

Predseda Mosta zdôraznil, že sa v minulosti s Marianom K. nestretával a ani nekomunikoval. Zopakoval, že ho stretol len počas dovolenky na Maldivách v marci 2018. "Bolo to prvý a poslednýkrát,“ povedal. Pri rozhovore, ktorý sa konal pri raňajkách, mali "prehodiť pár viet", témou podľa Bugára vôbec nebola diskusia, ako v koalícii zvládnuť situáciu po vražde novinára a klamstvom je aj to, že mal Marian K. do neho "nahučať“. "Keby tak urobil, tak by som ho kopol, že by mal ešte teraz tenký hlas," povedal.

Bugár je sklamaný z toho, že z údajnej komunikácie človeka, ktorý je obvinený z vraždy i falšovania listín, sa stáva relevantné podozrenie. „Tento človek x-krát klamal, a tak je to aj v mojom prípade," povedal Bugár. Upozornil, že ak by bolo pravdou to, čo naznačuje medializovaná komunikácia, nemohlo by prísť k tomu, že Marian K. je vo väzbe, a vláda i polícia prešli rekonštrukciou.





Bugár tiež uviedol, že nemá informácie o tom, že by niekedy Marian K. loboval u predstaviteľov strany Most-Híd a snažil sa ovplyvniť rozhodnutie strany.

Podľa medializovanej údajnej komunikácie Mariana K. a Aleny Zs., ktorí sú obvinení z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka vyplýva, že Marian K. mal byť v kontakte aj s ďalšími politikmi. Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) mu mal telefonovať a s bývalým premiérom a predsedom strany Smer-SD Robertom Ficom sa mal stretnúť.