Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Slovensko

Redakciu Charlie Hebdo vystrieľali teroristi zbraňami zo Slovenska

Na snímke zdravotníci evakuujú zranenú osobu z redakcie francúzskeho satirického týždenníka Charlie Hebdo 7. januára 2015 v Paríži. Útok dvoch ozbrojencov na redakciu si vyžiadal dvanásť obetí./span> Foto: TASR/AP

Tie mali byť predané u nás legálne v obchode s expanznými, teda znefunkčnenými zbraňami.

Bratislava 18. februára (TASR) - Teroristický útok, ktorý si v Paríži vyžiadal 17 obetí a vystrašil celý svet, sa Slovenska týka viac, než si bol ktokoľvek ochotný pripustiť.





Podľa informácií denníka NOVÝ ČAS, totiž prišla slovenskej polícii žiadosť od kolegov z Francúzska, aby identifikovali pôvod siedmich samopalov.



Vyšetrovateľov totiž cesta po pôvode zbraní priviedla na Slovensko. Tie mali byť predané u nás legálne v obchode s expanznými, teda znefunkčnenými zbraňami, následne vyvezené do Belgicka a neskôr do Francúzska, kde sa dostali do rúk teroristom.



"Francúzski vyšetrovatelia pracujú s verziou demilitarizovaných, neutralizovaných zbraní, spätne prerobených, aby znova strieľali. Cesta by mala viesť na Slovensko," potvrdili denníku francúzski kolegovia z médií, píše denník na strane dva a tri v článku "Teroristi z Charlie Hebdo nakupovali zbrane na Slovensku".