Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Galský kohút trikrát zakikiríkal, atentátnici z Paríža sú mŕtvi

Francúzska polícia Foto: TASR/AP

Páchatelia v stredu v Paríži zavraždili desať redaktorov satirického časopisu Charlie Hebdo a dvoch policajtov.

Dammartin-en-Goele/Paríž 9. januára (TASR) - Francúzske bezpečnostné sily uskutočnili dnes podvečer operáciu zameranú na vyslobodenie rukojemníkov, ktorých v obci Dammartin-en-Goele na severovýchode Francúzska zadržiavali dvaja islamskí teroristi. Páchatelia v stredu v Paríži zavraždili desať redaktorov satirického časopisu Charlie Hebdo a dvoch policajtov.

O celom priebehu drámy vo Francúzsku sme online informovali TU.




Z okolia budovy v priemyselnom parku v Dammartin-en-Goele, v ktorom teroristi zadržiavali najmenej jedného rukojemníka, sa podľa BBC ozývala intenzívna streľba a výbuchy omračujúcich granátov. Zo strechy budovy, na ktorej bolo na televíznych záberoch vidieť dvoch ostreľovačov, stúpal biely dym.

Podľa agentúry DPA bola akcia úspešná a obaja teroristi sú mŕtvi.



Najväčšej policajnej akcie v dejinách Francúzska sa už tretí deň zúčastňuje vyše 80.000 príslušníkov polície a ozbrojených síl.

Francúzska polícia dnes po niekoľkých hodinách ukončila aj rukojemnícku drámu v parížskom obchode s kóšer potravinami, kde ozbrojený muž zadržiaval viacerých rukojemníkov.

Ozbrojenec zahynul pri policajnom zásahu a rukojemníkov sa podarilo oslobodiť. Dvaja policajti utrpeli počas operácie zranenia, uviedla televízia Sky News.



Podrobnosti o zásahu zatiaľ nie sú známe, keďže polícia celú oblasť vopred uzavrela. Z okolia obchodu sa podľa reportérov začali podvečer ozývať opakované silné výbuchy a streľba. Následne bolo vidieť, ako policajti vyvádzajú z obchodu oslobodených rukojemníkov.

Úrady potvrdili, že muž, ktorý zajal rukojemníkov v supermarkete, je podozrivý aj zo štvrtkového zastrelenia policajtky na južnom predmestí Paríža. Ide o 32-ročného muža čiernej pleti menom Amedy Coulibaly.