Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Flašík sa ospravedlnil Kováčovi za hodiny pred Prezidentským palácom

Fedor Flašík Foto: TASR

Podnikateľ F. Flašík tak urobil na sociálnej sieti krátko potom, ako exprezident M. Kováč v stredu (5. 10.) zomrel na zlyhanie srdca vo veku 86 rokov.

Bratislava 6. októbra (TASR) - Podnikateľ Fedor Flašík sa ospravedlnil exprezidentovi Michalovi Kováčovi za to, že mu pred skončením volebného obdobia vo funkcii hlavy štátu namontoval pred Prezidentský palác hodiny, ktoré odpočítavali čas do odchodu Kováča z úradu. Flašík tak urobil na sociálnej sieti krátko potom, ako Kováč v stredu (5. 10.) zomrel na zlyhanie srdca vo veku 86 rokov.

"Sú veci v živote, ktoré urobíte v určitom čase, mieste, v určitých súvislostiach. V tom momente sa vám možno zdajú správne, možno vtipné či recesistické, alebo proste ako zákazku. Urobíte to a začne to žiť svojím životom so všetkými dôsledkami či následkami a už sa to nedá zobrať späť," napísal podnikateľ.
Prezidenta Michala Kováča 29. septembra 1997 po návrate zo služobnej cesty z Nemecka čakalo nemilé prekvapenie v podobe svetelnej tabule, odrátavajúcej čas, ktorý údajne zostáva hlave štátu do ukončenia volebného obdobia.
Foto: TASR - Vladimír Benko

Podľa jeho slov sa s tým človek časom naučí žiť. "Občas sa to vynorí a vy sa to snažíte vytesniť alebo sám sebe ospravedlniť, prečo som tak konal a život beží ďalej, veď sa vlastne nič strašného nestalo. Ale dnes (5. 10.) som si na takú jednu vec spomenul práve pri smutnej správe o úmrtí pána prezidenta Michala Kováča. 'Hodiny', to bola jedna z tých vecí. Nikdy som nemal potom už príležitosť s pánom prezidentom o tom hovoriť, poznať jeho pocity a emócie, ktoré ho sprevádzali, keď sa to stalo," priznal Flašík.



Napriek tomu, že sa s Kováčom párkrát stretol, podnikateľ tvrdí, že táto téma nikdy nebola predmetom krátkych rozhovorov, aj keď mal stiahnutý žalúdok. "Pán prezident sa nikdy o tom nezmienil a ja som nemal odvahu. Škoda, a možno to tak malo ostať nedopovedané. Viem, možno je neskoro a možno nikdy nie je neskoro. Pán prezident, prepáčte," dodal Flašík.