Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

I. Štefanec: Andrej Danko má obhajovať záujmy Slovenska, nie Ruska

Na archívnej snímke eurposlanec Ivan Štefanec. Foto: TASR - Michal Svítok

Ako tvrdí, nie je pravdou, že Slovensko Rusko potrebuje. Slovensko potrebuje podľa Štefanca hlavne to, aby bol v Európe mier a aby sa Európska únia rozvíjala a prosperovala.

Bratislava 2. júla (TASR) - Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) by si mal podľa poslanca Európskeho parlamentu Ivana Štefanca (KDH, EĽS) urobiť jasno v tom, či chce obhajovať záujmy Slovenska, alebo Ruska. Uvádza to v reakcii na dnešné Dankove vyjadrenia v diskusnej relácii TA3 V politike.

"Andrej Danko spochybnil sankcie, ktoré voči Rusku zaviedli členské štáty Európskej únie za to, že bezprecedentným spôsobom napadlo svojho a aj nášho suseda. Akékoľvek ekonomické prepojenia a vzťahy nemôžu vyvážiť nebezpečenstvá, ktoré z takejto politiky plynú," skonštatoval Štefanec.



Ako tvrdí, nie je pravdou, že Slovensko Rusko potrebuje. Slovensko potrebuje podľa Štefanca hlavne to, aby bol v Európe mier a aby sa Európska únia rozvíjala a prosperovala.

Danko v dnešnej diskusnej relácii TA3 V politike uviedol, že Slovensko je povinné spolupracovať s Ruskou federáciou a mať s ňou vynikajúce vzťahy, pretože je na ňu odkázané vo viacerých oblastiach.

"Nebudem z lídrov na Slovensku, ktorí si budú pred Rusmi pchať hlavu do piesku. My Rusov potrebujeme vo veľa veciach," skonštatoval Danko. Predseda parlamentu rešpektuje to, čo Európska únia hovorí vo vzťahu k Ruskej federácii. Na druhej strane chce poukázať, že sú lídri, ktorí napriek všetkým sankciám Rusko naďalej navštevujú.

"Som rád, že Slovensko je rešpektované Ruskom. Máme niekoľko pozvaní na ekonomické fóra a možnosť sa stretávať a diskutovať. Nebudem z tých politikov, ktorí by Rusko hanili, naopak, má pre nás obrovské možnosti spolupráce," vysvetlil Danko. Rusov považuje vo veľa oblastiach za priateľov, ktorí dokážu pomôcť.