Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Prokuratúra prešetruje podnet na poslanca Smeru-SD za týranie manželky

Na archívnej snímke poslanec Vladimír Jánoš (Smer - SD) skladá slávnostný sľub na ustanovujúcej schôdzi NR SR 4. júla 2006 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Na internete sa od utorka šíria prepisy nahrávok podpredsedu parlamentného výboru pre ľudské práva s jeho manželkou Ivetou.

Bratislava 4. marca (TASR) - Právny zástupca manželky poslanca za Smer-SD Vladimíra J. - Ivan Katrinec dnes podal na Generálnu prokuratúru SR podnet na prešetrenie týrania zverenej osoby, podnet za vydieranie, vyhrážanie sa a hrubý nátlak, ktorého sa mal Vladimír J. dopustiť na svojej manželke.



Podanie podnetu na poslanca dnes pre TASR potvrdila hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová. Podnet bude vybavený zákonným spôsobom. "Generálny prokurátor Jaromír Čižnár nepotrebuje výzvy od pána Katrinca, aby konal, pretože po včerajšej medializácii týchto informácií generálny prokurátor osobne a bezodkladne kontaktoval okresného prokurátora v Prievidzi a uložil mu pokyn, aby začal vo veci okamžite konať (vo veci podozrenia z týrania blízkej osoby a zverenej osoby)," zdôraznila pre TASR hovorkyňa Predajňová.

Na internete sa od utorka 3. marca šíria prepisy nahrávok poslanca s jeho 48-ročnou manželkou Ivetou. V prepise používa poslanec vulgarizmy a vyhrážky. Vecou sa zaoberala podľa právneho zástupcu Katrinca aj prokuratúra v Trenčíne, kde bol podnet podaný v polovici februára.



Poslanec je so svojou manželkou v rozvodovom konaní.