Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Pilota z havarovaného vrtuľníka previezli na úrazovú chirurgiu

Na archívnej snímke havarovaný policajný vrtuľník na letisku vojenskej základne v Prešove. Foto: TASR – Milan Kapusta

Druhý pacient, pilot, je v umelom spánku, na umelej pľúcnej ventilácii. Zostáva hospitalizovaný na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny, informovala prešovská nemocnica.

Prešov 16. mája (TASR) – Zdravotný stav jedného z policajných pilotov, ktorí havarovali 10. mája na záchranárskom policajnom vrtuľníku v areáli vojenského letiska v Prešove – Nižnej Šebastovej, mu umožnil, aby ho previezli z oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny na úrazovú chirurgiu. Informovala dnes hovorkyňa Fakultnej nemocnice Jána Adama Reimana v Prešove Renáta Cenková.



"Pacient, ktorý je od piatka 12. mája pri vedomí a komunikuje s okolím, je už hospitalizovaný na oddelení úrazovej chirurgie. Druhý pacient je naďalej v umelom spánku, na umelej pľúcnej ventilácii, zostáva hospitalizovaný na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny FNsP J. A. Reimana v Prešove," uviedla Cenková.

Haváriu policajného vrtuľníka Bell 429, ktorý sa zrútil pri výcviku hasičov z výšky asi 100 metrov, neprežili dvaja hasiči z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Radoslav Lacko (1968) a Peter Toďor (1974), ktorým dnes počas poslednej rozlúčky prišli vzdať hold stovky ľudí.

Zástupca Krajského riaditeľa Policajného zboru v Prešove František Leško pri tejto príležitosti uviedol, že v práci záchranárov, hasičov a policajtov je stále veľká miera rizika. "Takéto prípady potvrdzujú vysokú mieru náročnosti záchranárskych prác a rizikových faktorov, ktoré s ich prácou súvisia," povedal Leško.