Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Jednota - ľavicová strana Slovenska požiadala o registráciu

Ambíciou strany je oslovenie voličov kvalitne zameraným volebným programom.

Bratislava 1. augusta (TASR) - Petičné hárky s vyše 12.000 podpismi občanov odovzdali vo štvrtok (31.7.) na ministerstve vnútra členovia prípravného výboru politickej strany Jednota – ľavicová strana Slovenska. Nový politický subjekt sa chce zapojiť už do novembrových komunálnych volieb cez ponuku modernej ľavicovej politiky.

Člen prípravného výboru, lekár Ivan Goňko, informoval, že pri získavaní podpisov občanov na petičné listiny sa na celom Slovensku stretli s pozitívnymi reakciami ľudí. "Pozitívne hodnotili snahy, aby sa vznikom novej politickej strany vyplnil aj hodnotovo uvoľnený priestor v ľavej časti súčasného politického spektra," povedal s tým, že súčasná politika vládneho Smeru-SD už nie je skutočná ľavicová. Ľudia podľa neho ocenili aj to, že vzniká minulosťou nezaťažený politický subjekt s modernou ľavicovou orientáciou.

Po zaregistrovaní sa Jednota – ľavicová strana Slovenska plne sústredí na prípravu volieb do obecných a mestských zastupiteľstiev a volieb starostov a primátorov. "Jednota – ľavicová strana Slovenska plánuje ísť do volieb samostatne a ponúknuť voličom zo svojich radov najlepších kandidátov na poslancov, starostov a primátorov," avizuje Goňko. On sám pripúšťa, že po úspešnej registrácii aj s cieľom zviditeľniť stranu zabojuje o post primátora Košíc.

Ambíciou strany je oslovenie voličov kvalitne zameraným volebným programom. V jeho obsahu, na ktorom priebežne pracuje expertná skupina strany, nájdu občania i svoje, na doterajších stretnutiach najčastejšie vyslovované návrhy a odporúčania.

Goňko pre TASR deklaroval, že doteraz nebol v žiadnej strane. Chceli ho angažovať do SMS Milana Urbániho, ale napokon sa nedohodli, lebo SMS nie je ľavicový subjekt.