Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

B. KOLLÁR: Nechcem sa zamazať účasťou v pravicovej vláde

Na snímke líder hnutia Sme Rodina Boris Kollár počas brífingu s novinármi po stretnutí s prezidentom SR Andrejom Kiskom 7. marca 2016 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Do vlády Sme rodina nepôjde v žiadnom prípade, tvrdí Kollár.

Bratislava 7. marca (TASR) - Líder strany Sme rodina Boris Kollár sa nechce zamazať priamou účasťou v pravicovej vláde, je však ochotný ju podporovať pod podmienkou splnenia programových priorít jeho politického subjektu. Povedal to po dnešnom stretnutí s prezidentom SR Andrejom Kiskom.

"Niečo som sľúbil svojim voličom a predsa ich nepodrazím," zopakoval Kollár. Svoj postoj za vypočítateľnosť nepovažuje napriek tomu, že bude mať moc, ale nie zodpovednosť za vládu. "Ja som s tým neprišiel dnes, ale ešte pred voľbami. Politici sú prepojení na oligarchov a toto nájdete aj pri pravici. Môj politický papier je čistý, nie je tam žiadna škvrna. Aj pravica je v tom namočená, pozrite si kauzu Gorila," odporučil Kollár.



Cieľom jeho strany je nabrať takú silu, aby jedného dňa mohol ísť do exekutívy a rozhodovať. Zároveň sľúbil, že svoje požiadavky za podporu vlády sformuluje na začiatku, chce ich dať na papier a počas volebného obdobia ich už nebude dopĺňať. Podporu vládnym návrhom potom sľubuje aj v prípade, ak by s nimi nesúhlasil. "Budem ich podporovať celé štyri roky a je mi jedno, ako si budú svoju vnútornú politiku robiť," zdôraznil.

Do vlády Sme rodina nepôjde, ani keby ho volal Smer-SD a ani v situácii, že by hrozili predčasné voľby. "So Smerom-SD nepôjdem, aj keby mi sľúbil modré z neba," uzavrel Kollár.