Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

VIDEO: Lipšic o dopravnej nehode: Zrážke som nedokázal zabrániť

Daniel Lipšic Foto: TASR/Teraz.sk

Poslanec tvrdil, že sa podrobil dvom dychovým skúškam s negatívnym výsledkom a požiadal aj o krvnú skúšku, ktorej výsledok je negatívny. Dodal, že počas jazdy netelefonoval.

Bratislava 20. septembra (Teraz.sk/TASR) - Pomôcť pozostalým a spolupracovať s vyšetrovateľmi. To je aktuálna priorita opozičného poslanca NR SR Daniela Lipšica (OĽaNO-NOVA), ktorý v pondelok (19.9.) vo večerných hodinách zrazil na Vajnorskej ulici v Bratislave 72-ročného chodca. Seniora previezla rýchla zdravotná pomoc do nemocnice v Ružinove, kde v nočných hodinách zraneniam podľahol.

"Je mi veľmi ľúto toho, čo sa včera stalo. Včera som na mieste nehody synovi zosnulého vyjadril ľútosť a poprosil som ho, aby moje ospravedlnenie tlmočil rodine. Ponúkol som mu pomoc. Aj dnes som komunikoval so synmi zosnulého," povedal Lipšic na dnešnej tlačovej konferencii.


Poslanec tiež popísal priebeh nehody. "Vracal som sa domov z obchodu o ôsmej večer. Šiel som približne 50-tkou. Pán mal tmavé oblečenie, zbadal som ho v poslednej chvíli a zrážke som, žiaľ, nevedel zabrániť. Okamžite som zastal. Pán bol pri vedomí, mal otvorené oči, hmatateľný pulz, ale nekomunikoval. Zavolal som záchranku a snažil sa poskytnúť mu prvú pomoc," povedal Lipšic. Po pár minútach prišli na pomoc okoloidúci, ktorí mali podľa poslanca lepšiu lekárničku ako on. Krátko potom prišli záchranári.



"Podrobil som sa dvom dychovým skúškam s negatívnym výsledkom a požiadal som aj o krvnú skúšku. Výsledok je negatívny. Počas jazdy som netelefonoval. Privolaný znalec ešte večer urobil fotodokumentáciu. S použitím figurantov v tmavom oblečení zisťoval, či bolo možné pána vidieť. Závery budú súčasťou vyšetrovacieho spisu," povedal Lipšic.



V rámci svojich možností sa bude poslanec snažiť pomôcť rodine zosnulého a spolupracovať s vyšetrovateľmi. "Všetko ostatné budem riešiť neskôr," odvetil v odpovedi na otázku, či nezvažuje vzdanie sa poslaneckého mandátu.

To, či sa nehoda stala na priechode pre chodcov alebo mimo neho, Lipšic nevie. "Podľa polície to bolo v blízkosti priechodu, určí to znalecký posudok," dodal s tým, že je zástancom, aby zákon platil pre každého.