Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Obete nehody vrtuľníka boli nositeľmi medailí za službu v HaZZ

Pplk. Mgr. Radoslav Lacko a Npor. Peter Toďor Foto: HaZZ

Vrtuľník vzlietol v rámci cvičenia. K zrúteniu došlo vo výške 100 metrov a 200 metrov od miesta vzletu. Na palube sa nachádzali štyri osoby - dvaja policajti a dvaja hasiči.

Bratislava 10. mája (TASR) – Pri dnešnej havárii policajného vrtuľníka vo vojenskom priestore letiska v Prešove prišli o život dvaja príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), Radoslav Lacko a Peter Toďor.

Radoslav Lacko sa narodil v roku 1968 v Prešove. V HaZZ pôsobil od roku 1992. V roku 2002 sa stal veliteľom čaty na hasičskej stanici v Prešove a v tejto funkcii zotrval až do roku 2015, kedy bol prezidentom HaZZ menovaný do funkcie riaditeľa Okresného riaditeľstva HaZZ v Prešove.


Počas služby mu v roku 2012 udelili medailu za službu v HaZZ II. stupňa a v roku 2005 medailu za službu v HaZZ III. stupňa. Aktívne pracoval na budovaní modulu leteckého hasenia a rozvoji leteckej záchrannej služby v HaZZ.

Jeho kolega Peter Toďor sa narodil v roku 1974 v Prešove. Od roku 1999 do 2002 pôsobil na Okresnom úrade na odbore požiarnej ochrany v Sabinove ako príslušník jednotky požiarnej ochrany.

Nasledujúcich osem rokov slúžil ako technik – strojník na hasičskej stanici v Lipanoch. V rokoch 2010 – 2012 pôsobil na hasičskej stanici v Prešove ako hasič záchranár – špecialista. Od 1. novembra 2012 vykonával funkciu veliteľa družstva na spomínanej hasičskej stanici.

Počas služby v HaZZ mu v roku 2013 udelili medailu za službu v HaZZ III. stupňa. Peter Toďor aktívne pracoval na budovaní modulu leteckého hasenia a rozvoji leteckej záchrannej služby v HaZZ a bol zároveň inštruktorom leteckej záchrannej služby.

TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ.

Npor. Peter Toďor sa narodil v roku 1974 v Prešove. Od roku 1999 do roku 2002 pôsobil na Okresnom úrade na odbore požiarnej ochrany v Sabinove ako príslušník jednotky požiarnej ochrany. Nasledujúcich 8 rokov slúžil ako technik – strojník na hasičskej stanici v Lipanoch. V rokoch 2010 – 2012 pôsobil na hasičskej stanici v Prešove ako hasič záchranár – špecialista. Od 1. novembra 2012 doposiaľ vykonával funkciu veliteľa družstva na spomínanej hasičskej stanici.
Počas služby v Hasičskom a záchrannom zbore mu bola v roku 2013 udelená medaila za službu v HaZZ III. stupňa.
Peter Toďor aktívne pracoval na budovaní modulu leteckého hasenia a rozvoji leteckej záchrannej služby v Hasičskom a záchrannom zbore a bol zároveň inštruktorom leteckej záchrannej služby.

Pplk. Mgr. Radoslav Lacko sa narodil v roku 1968 v Prešove. V Hasičskom a záchrannom zbore jeho predchádzajúcich právnych formách pôsobil od roku 1992. Svoju službu začal na oddelení požiarnej prevencie Okresnej správy zboru požiarnej ochrany v Prešove, kde pôsobil 4 roky. V roku 2002 sa stal veliteľom čaty na hasičskej stanici v Prešove a v tejto funkcii zotrval až do roku 2015, kedy bol prezidentom HaZZ menovaný do funkcie riaditeľa Okresného riaditeľstva HaZZ v Prešove.