Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Slovensko

Paška očakáva, že prezident bude štátnikom, ktorý ponúkne ďalší rozmer

Na snímke vľavo predseda Národnej rady SR Pavol Paška spolu s manželkou Janou vo volebnom okrsku číslo 4 v Základnej škole na Masarykovej ulici v Košiciach počas 2. kola voľby prezidenta SR v sobotu 29. marca 2014. Foto: TASR/Milan Kapusta

Pavol Paška sa dnes zúčastnil na druhom kole volieb prezidenta vo volebnom okrsku číslo 4 v Košiciach - Starom Meste.

Košice 29. marca (TASR) - V spoločnosti manželky vo volebnom okrsku číslo 4 v Košiciach - Starom Meste sa dnes zúčastnil na druhom kole volieb prezidenta SR predseda Národnej rady SR Pavol Paška.

"Je čarom demokratických volieb, že ľudia slobodne rozhodnú o tom, kto bude novou hlavou štátu," vyhlásil Paška po tom, čo odovzdal hlasovací lístok. Očakáva, že bez ohľadu na to, kto v dnešných voľbách uspeje, bude štátnikom, človekom, ktorý bude ľudí spájať a bude dávať Slovensku ďalší rozmer do budúcnosti.

"Hlava štátu je prezidentom všetkých občanov na Slovensku, nielen tých v Bratislave, akokoľvek sa niekedy názory na najvyššie ústavné funkcie líšia. Preto dúfam, že nielen Košičania a východniari, ale celé Slovensko dnes využije právo a vyberie si toho, koho považuje za osobu, ktorá bude dôstojne reprezentovať Slovensko," povedal Paška.

Pripomenul, že zatiaľ nikdy nevyužil voličský preukaz. "Je to vyjadrenie nielen môjho vzťahu k rodnému mestu, ale ako ústavný činiteľ to chápem ako návod pre ostatných, ako sa správať do budúcnosti," dodal. Priznal tiež, že deň volieb vždy využíva na to, aby strávil čas s rodinou.

Viac o prezidentských voľbách nájdete TU.