Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Polícia začala trestné stíhanie v kauze Váhostav

Stavba, ktorú realizuje spoločnosť Váhostav-SK, ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Národná kriminálna agentúra (NAKA) začala v prípade Váhostavu trestné stíhanie vo veci poškodzovania veriteľa. Pre Aktuality. sk to potvrdil riaditeľ agentúry Daniel Goga.

Bratislava 31. marca (TASR) - Národná kriminálna agentúra (NAKA) začala v prípade Váhostavu trestné stíhanie vo veci poškodzovania veriteľa. Pre Aktuality.sk to potvrdil riaditeľ agentúry Daniel Goga.

Policajný prezident Tibor Gašpar už minulý týždeň pre portál potvrdil, že NAKA v operatívnej rovine preveruje Váhostav. Teraz sa kauza spoločnosti, ktorú vlastnia firmy podnikateľa a údajného mecenáša vládneho Smeru-SD Juraja Širokého, posunula ďalej.



„Ak sa vyšetrovatelia obrátia na spoločnosť Váhostav, poskytneme všetky potrebné informácie a budeme spolupracovať,“ reagoval pre portál hovorca spoločnosti Tomáš Halán.

Ako portál pripomína ďalej, trestné stíhanie vo veci poškodzovania veriteľa vedie polícia aj v súvislosti s ďalšou veľkou stavebnou firmou – Doprastavom. Informáciu ako prvý priniesol denník N.

Aktuality.sk tvrdia, že trestné oznámenie v súvislosti s Váhostavom avizovali minulý týždeň aj malí veritelia tejto firmy, ktorí majú dostať podľa reštrukturalizačného plánu len zhruba 15 percent zo svojich faktúr.

Podanie trestného oznámenia sľubovala i trojica poslancov Daniel Lipšic, Igor Matovič a Ľubomír Galko.

Je dobre, že sa okolo megakauzy pohli ľady, tvrdia poslanci Galko, Matovič, Lipšic

"S uspokojením sme prijali informáciu, že ani nie týždeň po podaní nášho trestného oznámenia na Generálnu prokuratúru vo veci reštruktualizácie Váhostavu, bolo dnes Národnou kriminálnou agentúrou zahájené trestné stíhanie," vyjadrili sa vo svojom vyhlásení poslanci.

"Po tom, ako vláda darovala krajinu ekonomickým zločineckým skupinám, neveríme v úprimnosť Roberta Fica. Svojimi vyhláseniami, že v kauze vidí možný podvod, sa len chcel verejne dištancovať od svojich oligarchov pod tlakom, ktorý vytvorili opozičné strany spoločne s médiami. Inak ide len o ďalšie ohlupovanie národa pod rúškom boja proti mocným. Veríme, že polícia dotiahne tento prípad do konca a nikto do ich práce nebude politicky zasahovať. Máme za to, že svinstvo spáchané na drobných živnostníkoch nemôže zostať bez trestu," dodali.