Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

A. KISKA: Budem ľudí povzbudzovať, aby išli voliť

Prezident SR Andrej Kiska vystúpil so správou o stave republiky počas 53. schôdze Národnej rady SR 18. júna 2015 v Bratislave. Foto: TASR - Michal Svítok

Oznámil to dnes na pôde parlamentu, kde predniesol správu o stave republiky.

Bratislava 18. júna (TASR) - Prezident SR Andrej Kiska nebude pred voľbami dávať odporúčanie, koho si majú voliči vybrať. Bude však občanov povzbudzovať, aby voliť šli. Oznámil to dnes na pôde parlamentu, kde predniesol správu o stave republiky.



"Budem ľudí povzbudzovať, nech majú na programy a záväzky politických strán čo najvyššie nároky. Musíme obnoviť dôveru občanov vo svoj štát. To sa podarí len vtedy, ak budeme nároční a dosiahneme kvalitatívny skok," myslí si.

Kiska uznáva, že dnes v spoločnosti prevláda pocit o tom, že sme z najhoršieho vonku. "Ekonomika rastie tempom, ktoré je jedným z najrýchlejších v eurozóne. Existuje tu aj zhoda na problémoch spoločnosti. Slovensko prešlo kus cesty, ale akoby na nás doľahla únava či rezignácia. Ľudia chodia voliť, ale majú malú vieru, že sa u nás niečo pohne," povedal prezident.

Na margo svojho prvého vystúpenia so správou o stave republiky poznamenal, že na Slovensku pevná tradícia vystupovania hlavy štátu v parlamente nie je. "Preto ak sa nestane niečo výnimočné, budem v júni vystupovať aj v ďalších rokoch," dodal.