Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

R. PROCHÁZKA: Ja osobne si viem predstaviť stredopravú vládu aj s SNS

Na snímke líder strany #Sieť Radoslav Procházka počas brífingu s novinármi po stretnutí s prezidentom SR Andrejom Kiskom v Prezidentskom paláci v Bratislave v pondelok 7. marca 2016. Foto: TASR/Martin Baumann

Či sa ju podarí zostaviť, to podľa predsedu strany #Sieť závisí od predstaviteľov strán, ktoré dostali mandát.

Bratislava 7. marca (TASR) - Líder strany #Sieť si osobne vie predstaviť širokú stredopravú vládu aj za účasti SNS. Povedal to po dnešnom stretnutí s prezidentom SR Andrejom Kiskom, na ktorom sa hovorilo o výsledku sobotňajších (5.3.) parlamentných volieb.

Či sa podarí zostaviť takúto stredopravú vládu, to podľa Procházku závisí od predstaviteľov strán, ktoré dostali mandát. "Akýkoľvek ďalší postoj prispôsobíme krokom prezidenta SR," avizoval a zopakoval, že #Sieť nepôjde na rokovanie o zostavení vlády so Smerom-SD. Práve líder tohto subjektu Robert Fico si v utorok (8.3.) ako šéf víťaznej strany preberie od Kisku poverenie na zostavenie kabinetu.

"My podporíme stabilnú vládu, ktorá bude mať šancu reálne vládnuť. Ku konkrétnej zostave sa vieme vyjadriť v závislosti od toho, koho pán prezident poverí a ako tie rokovania budú prebiehať," povedal Procházka. Ak Fico vládu nezostaví, poverenie by mal dostať ako druhý v poradí šéf SaS Richard Sulík. Na takomto rokovaní sa už #Sieť zúčastní.

"Pre nás má akákoľvek účasť vo vláde zmysel len vtedy, ak je nástrojom na presadenie obsahu. Pre nás dokonca ani len priama účasť v takejto vláde nemusí byť podmienkou jej podpory. Nám nejde o to mať kreslo alebo rezort, ale aby sa presadili niektoré veci," dodal.