Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

POSÚĎTE SAMI: Toto je časť kázne k referendu, ktorú RTVS neodvysielala

Na archívnej snímke vladyka Ján Babjak (v strede) sa modlí počas hlavnej pútnickej svätej liturgie na hore Zvir v Litmanovej 3. augusta 2014. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Portál Aktuality.sk získal časť ostrej a kontroverznej kázne gréckokatolíckeho kňaza Rastislava Baka k referendu a homosexuálom, ktorú RTVS odmietla odvysielať.

Bratislava 27. januára (TASR) - Portál Aktuality.sk získal časť ostrej a kontroverznej kázne gréckokatolíckeho kňaza Rastislava Baka k referendu a homosexuálom, ktorú RTVS odmietla odvysielať.

Gréckokatolícky prešovský arcibiskup Ján Babjak sa podľa Aktualít v uplynulých dňoch ohradil, že RTVS odmietla odvysielať liturgiu s kázňou kňaza Rastislava Baka. Pre TASR vyjadrila nesúhlasné stanovisko k neodvysielaniu kázne aj SNS ústami podpredsedu Antona Hrnka.

Aktuality.sk citujú vyjadrenie hovorkyne RTVS Dominiky Šulkovej, podľa ktorej mala rádiotelevízia výhrady k časti kázne, ktorá bola podľa nej „v rozpore s pravidlami vysielania RTVS pred referendom, hraničila s nenávistným prejavom, ale aj s porušovaním slovenskej a medzinárodnej legislatívy.“


Aktuality.sk ponúkli inkriminovanú časť kázne Rastislava Baka:

„Aj naše Slovensko potrebuje rýchlu pomoc, hoci je v EÚ. Morálny život je ohrozený, je tu útok na rodinu. Nečestnosť, korupcia a zlodejstvo rozsieva nenávisť. Rodina, priateľstvo a medziľudské vzťahy ustupujú a dopredu sa tlačí zisk a bohatstvo. A toto všetko sa skrýva za toleranciu, slobodu prejavu, demokraciu. Lebo kto vidí a hovorí nám pravdu? Musíme niečo robiť, a rýchlo, aby nebolo neskoro.

Irina Berksetová sa vydala v roku 2005 v Moskve za nórskeho muža. Presťahovali sa tam a myslela si, že všade na Západe je lepšie ako v Rusku. Za to, lebo tam žila. Ale keď tam stratila syna a s druhým synom utekala cez Poľsko sama nazad, už mala iný názor. Proti zvrátenému životu nemáte šancu. Deti sú tam tovar, skutočná biologická mama je v Európe nič, práva majú gayovia, homosexuáli, aj pedofili, ale nie otec a mama.

Keď zaspíme a budeme sa len nečinne prizerať na túto amorálnosť a zvrhlosť, určite prehráme. Aj v rozprávkach sa to už mení. Už sa princ zaľúbi do kráľa a nie do princeznej, a princezná sníva o svadbe s kráľovnou, nie s princom. Už stovky slovanských rodín kričia, na Západe nám ukradli deti, pozerajte na naše nešťastie a poučte sa. Zobuďte sa, zastavte mor tretieho tisícročia.

Postavte železnú oponu takej tolerancii a prekrúcaniu. Vytlačte totu špinu za hranice štátu. Nebuďme hlúpi a poučme sa. Tak je to vo svete. A u nás?

Počuli ste už, čo urobilo naše zdravotníctvo na základnej škole v Košiciach? Kurz o pohlavných chorobách, kde deviataci mali vo dvojiciach ukázať sexuálne polohy medzi mužom a ženou, mužom a mužom i ženou a ženou. Navádzali na nemorálny život. A to bez súhlasu rodičov, ktorí boli pohoršení a písali otvorené listy do školy. Toto nám nepriniesli Cyril a Metod, ale EÚ.

Zachej dostal šancu a využil ju. Zmenil svoj život. Aj my máme šancu. 7. februára bude referendum o rodine. Využime ju všetci, postavme sa za rodinu muža a ženy, postavme sa za čistotu a morálku. Nečakajme, kým bude neskoro. Poznáte to, nepotopiteľný Titanic stavali odborníci a išiel na dno Atlantiku. Noemovu archu staval amatér a zachránila život na celej Zemi. Je to na nás, médiá sú ticho, prečo asi?

Žeby sme zostali hlúpi ľudia bez názoru, lebo takých môžu ľahko manipulovať. Nielen sanitky, ale i my, ponáhľajme sa zachraňovať život i hodnoty dôležitejšie ako naše HDP. Ženy i naše vnúčatá dostali šancu normálne žiť.“