Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

VIDEO: Slovák písal o referende do New York Times. Máme iné problémy

Dalibor Roháč, analytik CATO Institute, Washington D.C., hosťom v relácii SVET Tu a Teraz. Foto: Tablet.TV

O etike v politike, registrovaných partnerstvách a otázkach s tým súvisiacich diskutuje v štúdiu TABLET.TV Pavol Demeš s Daliborom Roháčom, analytikom CATO Institute, Washington D.C.

Bratislava 4. februára (TABLET.TV) - Odborník z CATO Institute vo Washingtone Dalibor Roháč o slovenskom referende napísal do New York Times, kde okrem iného zhrnul, že toto referendum spolu s jeho kampaňou len ťažko nahradí zmysluplnú a serióznu politiku. Dodal, že, bohužiaľ, aj kvôli tomu je Slovensko menej príjemným miestom na život nielen pre homosexuálov. V rozhovore pre Tablet.tv ho vyspovedal Pavol Demeš.

Foto: nytimes.com

Podobné debaty, aké dnes v súvislosti s referendom o rodine pozorujeme na Slovensku, prebehli pred pár rokmi aj v Spojených štátoch. Argumenty sociálno-kultúrnych konzervatívnych kruhov však podľa Dalibora Roháča z CATO Institute nerezonujú večne a momentálne sú veľmi slabým lákadlom pre voličov v USA.

Je dôležité, aby tieto debaty boli pokojné, zodpovedné, aby sme ani na Slovensku neprepadli pokušeniam insitného populizmu, ktorý podľa neho do značnej miery reprezentuje práve Aliancia za rodinu.




Pozrite si televíznu diskusiu o referende medzi eurposlankyňou Smeru-SD Monikou Flašíkovou Beňovou a predsedom SNS Andrejom Dankom v tejto správe.