Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Slávnostná imatrikulácia otvorila Nitriansku letnú univerzitu

Ilustračná fotografia. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Projekt umožňuje deťom vo veku od osem do 11 rokov zoznámiť sa hravou formou s akademickým prostredím.

Nitra 2. júla (TASR) – Slávnostnou imatrikuláciou sa v pondelok začal v aule Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre 11. ročník Nitrianskej letnej univerzity (NLU). Spolu s UKF ju v spolupráci s mestom Nitra tradične organizuje aj Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU).

Projekt umožňuje deťom vo veku od osem do 11 rokov zoznámiť sa hravou formou s akademickým prostredím. Počas slávnostnej úvodnej ceremónie dostali mladí študenti svoje vlastné indexy, do ktorých im bude zapísaná účasť na jednotlivých aktivitách.

Na akademickej pôde si deti počas deviatich dní budú mať možnosť precvičiť španielčinu a čínštinu. "Zároveň si vyskúšajú, aký je to pocit byť olympionikom, vodičom, botanikom, sokoliarom, ale aj remeselníkom, výtvarníkom, pedagógom či redaktorom. Už tradične získajú informácie o právach a povinnostiach euroobčanov i občanov mesta Nitra," uviedla Ivona Fraňová z UKF.

Ako doplnila, NLU vyvrcholí 13. júla slávnostnou promóciou v aule SPU. Viac ako 60 malých absolventov si na nej prevezme certifikát s titulom Academicus Nitriensis Jr.