Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Drucker: Rozhodnutie som urobil napriek želaniu zostať v zdravotníctve

Na archívnej snímke Tomáš Drucker. Foto: TASR Pavol Zachar

Pellegrini ho v utorok navrhol na post ministra vnútra.

Bratislava 20. marca (TASR) – Rozhodnutie prijať ponuku dezignovaného premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD) a strany Smer-SD na post ministra vnútra urobil súčasný minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smer-SD) napriek svojmu želaniu zostať v rezorte zdravotníctva. Drucker to uviedol vo svojom stanovisku.

"Chcel som pokračovať v zmenách, ktoré som naštartoval, ale urobil som tak v záujme zachovania štandardného ústavného a demokratického fungovania krajiny, a to predovšetkým s cieľom sa pokúsiť upokojiť súčasnú situáciu," povedal Drucker. Doplnil, že je presvedčený, že každý má povinnosť sa aspoň pokúsiť zlepšiť túto situáciu.



Pellegrini v utorok navrhol na post ministra vnútra súčasného šéfa rezortu zdravotníctva Tomáša Druckera. Ministerstvo zdravotníctva by po ňom mala prebrať štátna tajomníčka rezortu Andrea Kalavská. Pellegrini to povedal novinárom po tom, čo sa prezident Andrej Kiska rozhodol nevymenovať novú vládu. Pellegrini chce Kiskovi v stredu (21.3.) doručiť nový návrh na vymenovanie členov novej vlády. Zmeny na ostatných pozíciách podľa neho nebudú.