Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

V žiadnej obci sa nevolilo skôr, volebné miestnosti sa otvorili o 7.00

Ilustrašné foto Foto: Ilustračné foto: TASR

Voliči v nich môžu odovzdať svoj hlas do 22.00 h.

Bratislava 5. marca (TASR) – Na rozdiel od predchádzajúcich volieb, kedy sa v niektorých obciach otvorili volebné miestnosti skôr, v dnešných parlamentných voľbách sa všetky otvorili o 7.00 h. "V tomto čase je otvorených všetkých 5992 volebných miestností, žiadna sa neotvárala skôr, ale všetky o siedmej hodine rannej," uviedla zapisovateľka Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Eva Chmelová. Voliči v nich môžu odovzdať svoj hlas do 22.00 h.

Štátna komisia pre voľby v súčasnosti otvára obálky s hlasmi voličov, ktorí hlasovali poštou zo zahraničia. "Do včerajšieho dňa zo zahraničia slovenskí občania, ktorí nemajú trvalý pobyt na území Slovenskej republiky, zaslali už svoje hlasovacie obálky z celkového počtu 1200 voličov 1049," priblížila Chmelová. Počas dnešného dňa sa členovia komisie vyberú aj do niektorých volebných miestností skontrolovať priebeh volieb.

Slováci dnes volia nových poslancov do Národnej rady SR. Ide v poradí už o deviate parlamentné voľby od Nežnej revolúcie v roku 1989. O priazeň voličov sa uchádza 2882 kandidátov z 23 politických subjektov.


Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE