Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Vyšetrovateľ zamietol Procházkovu kauzu, dôvody na stíhanie nevidí

Radoslav Procházka Foto: TASR/Martin Baumann

Prípadom sa zaoberali elitní policajti Národnej kriminálnej agentúry. O ďalšom postupe rozhodne Generálna prokuratúra, kam uznesenie od vyšetrovateľa putovalo.

Bratislava 23. októbra (Teraz.sk/TASR) - Polícia nevidí dôvod, aby konala v prípade nahrávky Radoslava Procházku, ktorú zhotovil Igor Matovič. Informáciu o tom priniesol spravodajský portál Aktualne.sk.

Vyšetrovateľ kauzu o financovaní prezidentskej kampane dnešného šéfa strany Sieť koncom septembra uzavrel s odôvodnením, že nie sú dôvody na začatie trestného stíhania. Pre Aktuálne.sk to potvrdil policajný prezident Tibor Gašpar. Prípadom sa zaoberali elitní policajti Národnej kriminálnej agentúry.

„Vyšetrovateľ po doplnení vyšetrovania, ktoré vykonal v zmysle pokynu prokurátora, s dátumom 20. októbra rozhodol tak, že odmietol vec, pretože neboli dôvody na začatie trestného stíhania,“ potvrdil pre Aktuálne.sk policajný prezident Tibor Gašpar.

Dodal, že uznesenie už bolo odoslané na generálnu prokuratúru, ktorá rozhodne o ďalšom postupe.
„Vyšetrovateľ policajného zboru dňa 22.10. 2014 doručil prokurátorovi generálnej prokuratúry uznesenie o trestnom oznámení podanom Igorom M. spolu s vyšetrovacím spisom. Prokurátor preskúma rozhodnutie vyšetrovateľa a vyšetrovací spis. Následne rozhodne o ďalšom postupe v trestnom konaní,“ reagovala pre Aktuálne.sk hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Reakciu Igora Matoviča si môžete prečítať TU.

Polícia začala v súvislosti s nahrávkou trestné stíhanie vo veci podozrenia z trestného činu skrátenia dane v septembri. Nahrávka rozhovoru Matoviča s Procházkom sa objavila v médiách po tom, ako sa Procházka odmietol podrobiť testu na detektore lži. Matovič ho naň vyzval, keď Procházku obvinil z čierneho financovania prezidentskej kampane. Na nahrávke sa hovorí o možnosti platenia inzercie bez bločku. Procházka priznal, že hlas na nahrávke je jeho, ale materiál je podľa neho zostrihaný.