Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Za zosnulého poslanca Ondreja Bindera by mal nastúpiť Ján Mora

Ján Mora Foto: Facebook J. Mora

Binder dnes tragicky zahynul pri autonehode.

Bratislava 13. mája (TASR/Teraz.sk) - Zosnulého poslanca Národnej rady SR za ĽSNS Ondreja Bindera by mal v parlamente nahradiť Ján Mora, 32-ročný odborný referent z Brezna.

Na sociálnej sieti sa tiež prezentoval účasťou vo vlakových hliadkach, ktoré ĽSNS v apríli nasadila do vybraných spojov.



V strane ĽSNS nejde o prvú zmenu. Krátko po voľbách sa vzdal mandátu obvinený Andrej Medvecký, za ktorého nastúpil Milan Mazurek, Mora je na kandidátke ĽSNS ďalší v poradí. Podmienkou, aby sa Mora mohol ujať mandátu, je zloženie ústavou predpísaného poslaneckého sľubu. Stane sa tak zrejme už na najbližšej májovej schôdzi parlamentu.

Binder zahynul dnes pri autonehode, ktorá sa stala krátko predpoludním medzi Banskou Štiavnicou a Banskou Belou. Informáciu TASR potvrdil poslanec parlamentu za ĽSNS a riaditeľ Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja Milan Uhrík. Čo bolo príčinou dopravnej nehody, nevedel zatiaľ ani on sám.

"Dopravná nehoda sa stala tri kilometre za Banskou Štiavnicou v smere na Banskú Belú. Polícia je stále na mieste a prípad dokumentuje," reagovala pre TASR banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová. Polícia poskytne bližšie informácie neskôr. Potvrdila, že vodič pri autonehode zahynul.

O tragickom úmrtí poslanca Bindera ako prvý informoval portál tvnoviny.sk. Podľa jeho informácií mal poslanec so svojím autom naraziť do zvodidiel, pravdepodobnou príčinou bol údajne epileptický záchvat.