Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Hlasy hokejistov. Samuel Petráš: Najlepší moment života

Na snímke slovenský útočník Pavol Skalický oslavuje gól v zápase o bronzové medaily na MS hráčov do 20 rokov Švédsko - Slovensko v kanadskom Toronte v pondelok 5. januára 2015. Foto: TASR/AP

Obranca Švédsk Gustav Forsling vyhlásil, ak by sme hrali tak, ako naozaj dokážeme, zdolali by sme Slovákov každý deň v týždni.

Toronto 6. januára (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti si vybojovali bronzové medaily na majstrovstvách sveta do 20 rokov v Kanade. V noci na utorok zdolali v súboji o tretie miesto favorizovaných Švédov, keď v torontskom Air Canada Centre zvíťazili 4:2. Zopakovali tak doposiaľ jediný medailový úspech zo šampionátov tejto vekovej kategórie, keď sa v roku 1999 tešili rovnako z bronzu.

PREČÍTAJTE SI:

DOKÁZALI SME TO: Slovensko porazilo Švédsko 4:2, máme bronz

Ohlasy médií na zisk bronzovej medaily Slovákov po výhre nad Švédskom

Kanada si z MS20 odniesla zlato, vo finále zdolala Rusko

hlasy po zápase (zdroj: iihf.com):



Ernest Bokroš, tréner SR 20: "Sú to pre nás nádherné chvíle a vzhľadom k tomu, že máme na Slovensku maličkú hráčsku základňu, sa nám podaril fantastický úspech. Nie je to len zásluha trénerov a ľudí, ktorí sú s tímom v Kanade, ale všetkých mládežníckych trénerov na Slovensku a rovnako aj generálnych manažérov či koučov extraligových klubov. Je to výsledok práce nás všetkých. My sme mali šťastie, že sme mohli byť priamo s tímom, ale podiel na tom, že sa podarilo niečo takéto úžasné, majú všetci ľudia, ktorí robia okolo slovenského hokeja. Tešme sa z toho, čo sme dokázali."

Martin Réway, kapitán a autor troch asistencií SR: "Bol to pre nás všetkých obrovský zážitok. Od prvého po posledný zápas sme odviedli skvelú prácu. Pomôže to našim mladším hráčom. Uvedomia si, že môžu vyhrať aj ťažké zápasy ako bol tento. Musíme myslieť pozitívne, aby sme mohli byť jedným z najlepších tímov."

Denis Godla, brankár SR: "Myslím si, že Švédi boli sklamaní zo včerajšieho zápasu a my sme dnes chceli zvíťaziť o trochu viac ako oni."

Slovenský brankár Denis Godla v zápase o bronz na MS hráčov do 20 rokov v Toronte 5. januára 2015.
Foto: TASR/AP


Samuel Petráš, útočník SR: "Je to najlepší moment môjho života. Godla je skvelý chlapík. Má dosť šťastia, ale zároveň je veľmi dobrý. Všetci ho majú radi, je to náš hrdina, roková hviezda, náš boh. Môžeme sa k nemu modliť, pretože je úžasný."

Švédsky hokejista Robert Hagg (vľavo) a Slovák Samuel Petráš v zápase o bronz na MS hráčov do 20 rokov v Toronte 5. januára 2015.
Foto: TASR/Ap


Dávid Šoltés, útočník a strelec prvého gólu SR: "Je to neskutočný pocit. Slovensku sa to nepodarí každý rok. Najprv sme skončili tretí v našej skupine a teraz aj celkovo. Je to ako písať históriu. Budeme šťastní navždy."

Jacob de la Rose, kapitán a útočník Švédska: "Pre túto prehru nemáme žiadne ospravedlnenie. Nehrali sme tak, ako dokážeme. To je realita."

Gustav Forsling, obranca Švédska: "Teraz sa cítime hrozne. Keby sme hrali tak, ako naozaj dokážeme, zdolali by sme ich každý deň v týždni. Takže to nie je dobré."


Švédska lavička po prehre 2:4 v zápase o bronz na MS hráčov do 20 rokov v Toronte 5. januára 2015.
Foto: TASR/AP