Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Ohlasy médií na zisk bronzovej medaily Slovákov po výhre nad Švédskom

Slovenská striedačka oslavuje víťazstvo v zápase o bronzové medaily na MS hráčov do 20 rokov Švédsko - Slovensko v kanadskom Toronte v pondelok 5. januára 2015. Na snímke vľavo v pozadí tréner Ernest Bokroš. Foto: TASR/AP

Slovensko vyhralo 4:2

Bratislava (Teraz.sk/TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti si vybojovali bronzové medaily na majstrovstvách sveta do 20 rokov v Kanade. V noci na utorok zdolali v súboji o tretie miesto favorizovaných Švédov, keď v torontskom Air Canada Centre zvíťazili 4:2. Zopakovali tak doposiaľ jediný medailový úspech zo šampionátov tejto vekovej kategórie, keď sa v roku 1999 tešili rovnako z bronzu.



IIHF.com: "Slováci zdolali Švédsko. Pre Slovákov je to veľkolepé víťazstvo. Svoju jedinú medailu - tiež bronzovú - získali na juniorskom šampionáte tejto vekovej kategórie pred 16 rokmi.

NHL.com: "Slovensko porazilo Švédsko a získalo bronzovú medailu na juniorskom šampionáte hráčov do 20 rokov. Slováci rýchlo získali vedenie 2:0. Po góle Davida Šoltésa pridal po 39 sekundách druhý gól Mislav Rosandič. Švédi však stihli ešte v prvej dvadsaťminútovke vyrovnať stav na 2:2."

CT24: "Slováci zdolali Švédov 4:2 a odnášajú si bronzové medaily. O víťazstve slovenských juniorov do 20 rokov rozhodol na začiatku záverečnej tretiny Skalický.

hokej.cz: "Slovenská senzácia: premožitelia českej 'dvadsiatky' berú bronz! Nenechali sa zlomiť semifinálovým sklamaním a vybojovali výsledok, ktorý od nich pôvodne nikto nečakal. V parádnom stretnutí pretlačili silných Švédov a druhýkrát v histórii berú bronz! Zverenci trénera Bokroša napodobnili vystúpenie predchodcov z roku 1999, sladkú výhru tohtoročnej partie bojovníkov zariadil v 43. minúte útočník Pavol Skalický. Jeho trefu potom do prázdnej bránky potvrdil Patrik Koyš."

expressen.se: "Vystúpenie hokejistov skončil sklamaním, na juniorských majstrovstvách sveta obsadili štvrté miesto. Bronz stratili v zápase so Slovenskom, ktorému podľahli 2:4. Sklamanie po semifinále nebolo nič proti tomu po zápase o tretie miesto."

aftonbladet.se: "Ťažký úvod a potom trest v presilovke. Švédsko prehralo súboj o bronz so Slovenskom."

tsn.ca: "Tvrdo pracujúci Slováci zdolali Švédsko a majú bronz. Kapitán Martin Réway pripravil tri góly vrátane víťazného z hokejky Pavla Skalického na začiatku tretej tretiny. Slováci dosiahli svoju doteraz jedinú medailu, rovnako bronz, v roku 1999 vo Winnipegu."

šport.sk: Rozprávka je realitou, Slovensko má bronzovú medailu. Chlapci vďaka!

Švédska lavička po prehre 2:4 v zápase o bronz na MS hráčov do 20 rokov v Toronte 5. januára 2015.
Foto: TASR/AP


Na snímke slovenský útočník Pavol Skalický oslavuje gól v zápase o bronzové medaily na hokejových MS hráčov do 20 rokov Švédsko - Slovensko v kanadskom Toronte v pondelok 5. januára 2015.
Foto: TASR/AP



Slovenskí hokejisti Pavol Skalický (vľavo), Matúš Holenda a v pozadí brankár Daniel Gibl oslavujú víťazstvo v zápase o bronzové medaily na MS hráčov do 20 rokov Švédsko - Slovensko v kanadskom Toronte v pondelok 5. januára 2015. Na snímke vľavo v pozadí tréner Ernest Bokroš.
Foto: TASR/AP


Slovenskí hokejisti sa radujú po víťazstve v zápase o bronzové medaily na MS hráčov do 20 rokov Švédsko - Slovensko v kanadskom Toronte v pondelok 5. januára 2015. Na snímke vľavo v pozadí tréner Ernest Bokroš.
Foto: TASR/AP


Brankár Švédska Linus Söderström sa pozerá na zlomenú hokejku po inkasovaní gólu v zápase o bronz na MS hráčov do 20 rokov v Toronte 5. januára 2015.
Foto: TASR/AP


Slovenský brankár Denis Godla v zápase o bronz na MS hráčov do 20 rokov v Toronte 5. januára 2015.
Foto: TASR/AP