Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Martin pokračuje do osemfinále v Riu bez boja, Kohlschreiber odstúpil

Slovenskí tenisti Andrej Martin (na snímke) s Igorom Zelenayom v prvom kole mužskej štvorhry proti portugalskému páru Gastao Elias, Joao Sousa počas XXXI. letných olympijských hier v brazílskom Riu de Janeiro 7. augusta 2016. Foto: TASR - Michal Svítok

Dôvodom odhlásenia Kohlschreibera má byť únavová zlomenina pravej nohy, pre ktorú mal ešte v pondelok odcestovať domov.

Rio de Janeiro 8. augusta (TASR) - Slovenský tenista Andrej Martin postúpil bez boja do osemfinále dvojhry na olympijskom turnaji v Riu de Janeiro. Jeho súper v 2. kole Nemec Philipp Kohlschreiber sa rozhodol nenastúpiť na pondelkový zápas pre zranenie.

Podľa agentúry DPA bola dôvodom odhlásenia Kohlschreibera únavová zlomenina pravej nohy, pre ktorú mal ešte v pondelok odcestovať domov. Tridsaťdvaročného tenistu trápili zdravotné problémy už dlhší čas, vynechal pre ne už nedeľňajšiu štvorhru. V nej sa mal stretnúť práve s Martinom a jeho partnerom Igorom Zelenayom, ale keďže odstúpil, slovenská dvojica si zmerala sily s Portugalčanmi Gastaom Eliasom a Joaom Sousom. S nimi nakoniec prehrali 4:6 a 2:6.



Zhodou okolností aj Martina trápi zranenie nohy, ten ale vyhlásil, že bude bojovať, aj keby ju mal mať zlomenú. Slovenský tenista sa v osemfinále dvojhry stretne s víťazom súboja medzi štvrtým nasadeným Japoncom Keiom Nišikorim a Austrálčanom Johnom Millmanom.

Slovenský tenista sa v osemfinále dvojhry stretne s víťazom súboja medzi štvrtým nasadeným Japoncom Keiom Nišikorim a Austrálčanom Johnom Millmanom. "Andrej nemal nejaký veľmi ťažký zápas, nebol po štvorhre veľmi unavený. Dá si tréning a budeme čakať na súpera. Pôjdeme sa pozrieť na ich zápas, naštudovať si ich. Čím ďalej budú podľa mňa súperi ťažší. Obaja hráči majú skúsenosti. Nišikori už má za sebou veľké zápasy na veľkých turnajoch, určite má navrch. Millman je zase hráč, ktorý nás môže čakať v Austrálii na Davis Cupe, z tohto pohľadu to bude pre mňa zaujímavé," povedal Mečíř.

dvojhra ženy - 2. kolo:
Monica Puigová (Portor.) - Anastasia Pavľučenkovová (14-Rus.) 6:3, 6:2
Petra Kvitová (11-ČR) - Caroline Wozniacka (Dán.) 6:2, 6:4

Carla Suarezová Navarrová (9-Šp.) - Ana Konjuhová (Chor.) 7:6 (5), 6:3
Svetlana Kuznecovová (8-Rus.) - Monica Niculescuová (Rum.) bez boja
štvorhra ženy- 2. kolo:
Martina Hingisová, Timea Bacsinszká (5-Švaj.) - Bethanie Matteková-Sandsová, Coco Vandeweghová (USA) 6:4, 6:4
dvojhra muži - 2. kolo:
Taro Daniel (Jap.) - Kyle Edmund (V.Brit) 6:4, 7:5, Roberto Bautista Agut (10-Šp.) - Paolo Lorenzi (Tal.) 7:6 (2), 6:2, Juan Martin Del Potro (Arg.) - Joao Sousa (Por.) 6:3, 1:6, 6:3, Gilles Muller (Lux.) - Jo-Wilfried Tsonga (5-Fr.) 6:4, 6:3
štvorhra - osemfinále:
Florin Mergea, Horia Tecau (5-Rum.) - Roberto Bautista Agut, David Ferrer (Šp.) 6:3, 7:6 (9)