Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Prestupový kolotoč zasiahol aj Jágra. Česká legenda opúšťa New Jersey

Český veterán Jaromír Jágr v zápase proti Flames. Foto: TASR/AP

Fenomenálna "68" si zahrá v NHL už v ôsmom klube, jeho spoluhráčom bude aj slovenský hokejista.

Bratislava 26. februára (Teraz.sk) - Český veterán opúšťa New Jersey. Organizácia Devils ho vymenila do Floridy za voľbu v druhom kole draftu 2015 a podmienečnú voľbu v treťom kole draftu 2016. Jágr bude naďalej pôsobiť vo Východnej konferencii a spolu so Slovákom Tomášom Kopeckým budú vo farbách Panthers tuho bojovať o účasť v play-off.



Štyridsaťtriročný skúsený harcovník získal v 57 zápasoch v tejto sezóne 29 bodov (11+18). Jágr pôsobil v Devils necelé dve sezóny. Spolu v drese New Jersey nazbieral 67 bodov (24+43). Jágr je šiestym najlepším strelcom histórie NHL s 716 gólmi, siedmy v počte asistencií (1068) a piaty najproduktívnejší s 1784 bodmi. Na konte má dva Stanleyho poháre s Pittsburghom, hrával aj vo Washingtone, Philadelphii, NY Rangers, Dallase, Bostone či Omsku. Je olympijský víťaz z Nagana 1998 a dvojnásobný majster sveta. Až 5-krát získal Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča ligy a raz Hart Trophy pre najužitočnejšieho hráča ligy.



OH Nagano, snímka velikánov svetového hokeja z 20. februára 1998 po semifinále Česko - Kanada (2:1 pt). Wayne Gretzky gratuluje Jágrovi k postupu do finále olympiády.
Foto: TASR/AP