Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Obhajca trofeje Real Madrid ide do semifinále, spolu s ním Juventus

Základná jedenástka Realu Madrid pózuje pred začiatkom odvetného štvrťfinálového zápasu Ligy majstrov Real Madrid - Atletico Madrid v Madride 22. apríla 2015. Foto: TASR/AP/Paul White

Žreb semifinále ako aj finále LM sa uskutoční v piatok 24. apríla o 12.00 h vo švajčiarskom Nyone.

Bratislava 23. apríla (TASR) - Futbalisti Realu Madrid zvládli štvrťfinálovú prekážku v Lige majstrov 2014/2015 a postupom cez mestského rivala Atletico sa priblížili k obhajobe "ušatej" trofeje.

Futbalista Realu Madrid Daniel Carvajal (vľavo) v odvetnom štvrťfinálovom zápase Ligy majstrov Real Madrid - Atletico Madrid v Madride 22. apríla 2015.
Foto: TASR/AP


V stredajšej štvrťfinálovej odvete si "biely balet" poradil na domácej pôde s finálovým súperom z minulej sezóny 1:0 gólom mexického útočníka Javiera Hernandeza z 88. minúty. Keďže v prvom meraní síl sa zrodila bezgólová remíza, tešia sa z postupu zverenci Carla Ancelottiho.

Ďalším semifinalistom je taliansky šampión Juventus Turín, ktorý po triumfe 1:0 nad AS Monaco spečatil postup u súpera po bezgólovej remíze 0:0. Juventus sa do semifinále prebojoval po prvý raz od roku 2003. Už v utorok si účasť v elitnom kvartete mužstiev zabezpečil FC Barcelona a Bayern Mníchov.



Real nastúpil v odvete bez štyroch zranených opôr Luku Modriča, Garetha Balea a Karima Benzemu, pre trest chýbal krajný obranca Marcelo. V zostave Atletica absentoval z jej stabilných členov akurát Mario Suarez. Z dôvodu, že Realu sa vo vzájomných zápasoch proti Atleticu nedarí a v tejto sezóne nad ním ani raz nevyhral, nemal súboj vysloveného favorita. V 13. minúte vypálil Ronaldo ľavačkou tesne vedľa brány, inak však diváci veľa vzruchu nevideli, skôr taktické šachy. Až v závere polčasu Real zatlačil a výsledkom jeho úsilia bola šanca Ronalda, Oblak však bravúrnym zákrokom podržal svoj tím. Taktické šachy mohol v 48. minúte prelomiť Hernandez, ale jeho krížna koncovka sa v dobrej pozícii nezmestila do priestoru žrdí. Hráči Atletica po strate lopty dokázali zakaždým sformovať obranné rady, Realu sa tak ťažko dobýjala brána hostí.

Fanúšikovia Realu Madrid povzbudzujú v odvetnom štvrťfinálovom zápase Ligy majstrov Real Madrid - Atletico Madrid v Madride 22. apríla 2015.
Foto: TASR/AP


Domácim však uľahčila situáciu nerozvážnosť Ardu Turana, ktorý po zbytočnom faule na Ramosa videl druhú žltú kartu a následne červenú, čím oslabil svoj tím a najmä jeho vyhliadky na postup. V 80. minúte mal na nohe gól Hernandez, ale Oblaka neprekonal. Svoje zaváhanie odčinil Mexičan v 88. minúte, keď po rýchlej akcii Rodrigueza s Ronaldom s prehľadom dopravil loptu do siete - 1:0. Atleticu už nezostal čas na odpoveď, jeho hráči sa uchyľovali k zákerným faulom a nič tvorivé nevymysleli.

Hráč Juventusu Turín Claudio Marchisio (vpravo) uteká za loptou pred Geoffreyom Kondogbiom z AS Monako v odvetnom futbalovom zápase štvrťfinále Ligy majstrov AS Monako - Juventus Turín v Monte Carle 22. apríla 2015.
Foto: TASR/AP/Lionel Cironneau


Monaco sa do Juventusu pustilo bez rešpektu. V 2. minúte Chiellini zahral v páde rukou a zabránil Martialovi ísť do samostatného úniku, za čo videl žltú kartu a mohol byť rád, že nešiel predčasne pod sprchy. Juventus sa spoliehal na pevnú defenzívu a na brejky. Po jednom z nich mohol otvoriť skóre Tevez, ale z hranice šestnástky minul bránu domáceho tímu.

Monacký brankár Danijel Subašič chytá loptu v odvetnom futbalovom zápase štvrťfinále Ligy majstrov AS Monako - Juventus Turín v Monte Carle 22. apríla 2015.
Foto: TASR/AP


V 56. minúte sa rútil do šance striedajúci Berbatov, ale Buffon dobre čítal hru a včasným vybehnutím mu ju zmaril. Tlak Monaca sa stupňoval a hráči "Juve" mali čo robiť, aby udržali bezgólový stav. Napokon sa im to podarilo. Proti "kniežatám" ukázali, že majú skvelú defenzívu, ktorá si v semifinále udržala čistý štít.



Žreb semifinále ako aj finále LM sa uskutoční v piatok 24. apríla o 12.00 h vo švajčiarskom Nyone.




sumáre 2. zápasov štvrťfinále LM 2014/2015:

Real Madrid - Atletico Madrid 1:0 (0:0)

Gól: 88. Hernandez. ŽK: Pepe, Arbeloa - Turan, Garcia, Koke, ČK: 76. Turan po druhej ŽK. Rozhodoval: Brych (Nem.)

/prvý zápas: 0:0, do semifinále postúpil Real Madrid/

zostavy a striedania:

Real: Casillas - Carvajal, Varane, Pepe, Coentrao (90.+1 Arbeloa) - Rodriguez, Ramos, Kroos, Isco (90.+3 Illarramendi) - Hernandez (90.+2 Jese), Ronaldo

Atletico: Oblak - Juanfran, Miranda, Godin, Gamez - Turan, Tiago (86. Gimenez), Koke, Niguez (46. Gabi) - Mandžukič, Griezmann (65. Garcia)


AS Monaco - Juventus Turín 0:0

ŽK: Silva, Kondogbia - Chiellini, Tevez. Rozhodoval: Collum (Škót.)

/prvý zápas: 0:1, do semifinále postúpil Juventus Turín/

zostavy a striedania:

Monaco: Subašič - Fabinho, Raggi, Abdennour, Kurzawa - Moutinho, Toulalan (46. Berbatov), Kondogbia - Silva, Martial (76. Germain), Ferreira-Carrasco (87. Carvalho)

Juventus:Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Marchisio, Pirlo, Vidal (77. Pereyra), Evra (90. Padoin) - Tevez, Morata (69. Llorente)