Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tatar nevie pretrhnúť streleckú smolu: Necítim pohodu

Zľava Tomáš Tatar (Slovensko) Mats Olsen Rosseli (Nórsko) a Marek Viedenský (Slovensko) počas zápasu základnej B-skupiny Slovensko - Nórsko na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji. Ostrava, 6. mája 2015 Foto: TASR/Michal Svítok

"Puk sa mi začal kotúľať a zle som vystrelil. Nebolo to tu na turnaji zďaleka prvýkrát." tvrdí Tatar.

Ostrava 11. mája (TASR) - Tomáš Tatar mohol necelé štyri minúty pred koncom nedeľňajšieho duelu s Ruskom (2:3 pp) za stavu 2:2 rozhodnúť o triumfe slovenských hokejistov, po prihrávke Michela Miklíka však mieril vo veľkej šanci brankárovi Sergejovi Bobrovskému iba do hrude. Víťazný gól tak padol na druhej strane, v predĺžení presne trafil Artemij Panarin.

"Nesadlo mi to," vrátil sa k zahodenej tutovke Tatar. "Puk sa mi začal kotúľať a zle som vystrelil. Nebolo to tu na turnaji zďaleka prvýkrát. Viackrát sa mi stalo, že som stratil puk. Som nejaký neistý na hokejke, neviem, čím to je, necítim takú tú pohodu," vyslovil sa po zápase útočník Detroitu, ktorý zatiaľ márne čaká na svoj prvý gól na MS. V piatich odohratých stretnutiach v Ostrave nazbieral iba dve asistencie.



Slováci si udržali nádej na postup do štvrťfinále, ale osud nemajú vo vlastných rukách. Musia dúfať, že Bielorusi v pondelok proti Fínom a v utorok proti Nórsku nezískajú viac ako bod a sami potom v záverečnom skupinovom súboji zdolajú Američanov. "Ocitli sme sa v nepríjemnej situácii, ale môžeme si za ňu sami. Nie je to vôbec príjemný pocit, keď to nemáte vo vlastných rukách. Proti Spojeným štátom pôjdeme v utorok vyhrať, aj keby len preto, aby sme potešili fanúšikov. Myslím si, že proti Rusom sa nám to podarilo, ľudia videli dobrý hokej. Proti silným súperom ako je Rusko či Fínsko sa nám hrá oveľa lepšie, vyhovuje nám, keď súper útočí a nesústreďuje sa iba na to, ako kaziť hokej. Boli sme pre Rusko nepríjemným súperom po celý zápas."

Prvýkrát na MS sa v bránke objavil Július Hudáček a niekoľkokrát mužstvo podržal. "Pochytal veľké tutovky. A my sme mu nepomohli. Cúvame a zbytočne púšťame modrú čiaru, z čoho padli góly na 2:1 a 3:2. Nemôžeme dávať hráčom taký priestor. Ale bojovali sme srdcom, máme ten bodík," povedal Tatar. Slováci proti úradujúcemu šampiónovi tvrdo dreli a nechali v zápase veľa fyzických síl. "Našťastie máme pred Američanmi deň voľna. Oddýchneme si. Turnaj je obrovsky náročný, zápasy idú rýchlo za sebou, sily ubúdajú všetkým," doplnil hráč s 90-kou na drese.