Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

VIDEO: Tenisová hviezda je už doma: Cibulkovú vítali ako hrdinku

Na snímke v popredí víťazka MS WTA Tour 2016 v Singapure a piata najlepšia tenistka sveta Dominika Navara Cibulková po prílete na letisko Viedeň - Schwechat 1. novembra 2016. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Na viedenské letisko ju v utorok ráno prišli privítať slovenskí fanúšikovia, rodina i priatelia. Cibulková zamierila zo Schwechatu do Bratislavy, kde mala prichystaný ďalší mediálny program.

Viedeň 1. novembra (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa z MS WTA Tour v Singapure vrátila už ako oficiálna päťka svetového rebríčka ženskej dvojhry.



Z prestížneho turnaja si zásluhou nedeľňajšieho finálového triumfu nad svetovou jednotkou Nemkou Angelique Kerberovou 6:3, 6:4 priviezla okrem víťaznej trofeje aj 1250 bodov do príslušného hodnotenia.

Na snímke víťazka MS WTA Tour 2016 v Singapure a piata najlepšia tenistka sveta Dominika Navara Cibulková po prílete na letisko Viedeň - Schwechat 1. novembra 2016.
Foto: TASR/Pavel Neubauer


Na viedenské letisko ju v utorok ráno prišli privítať slovenskí fanúšikovia, rodina i priatelia. Cibulková zamierila zo Schwechatu do Bratislavy, kde mala prichystaný ďalší mediálny program.



"Nesmierne sa teším. Utorok však bude náročný, odtiaľto sa presuniem na tlačovú konferenciu a následne na mňa čaká autogramiáda. Na Slovensku je sviatok, takže uvidíme, koľko ľudí príde. Večer máme súkromnú oslavu a v stredu letíme na dovolenku," priblížila Cibulková svoje najbližšie plány.

Na snímke víťazka MS WTA Tour 2016 v Singapure a piata najlepšia tenistka sveta Dominika Navara Cibulková po prílete na letisko Viedeň - Schwechat 1. novembra 2016.
Foto: TASR/Pavel Neubauer


Slovenka zavŕšila úspešnú sezónu, ktorú odštartovala až vo štvrtej desiatke renkingu WTA a na jej konci sa vyšvihla na piate miesto znamenajúce kariérne maximum.



Pred Singapurom figurovala na ôsmej priečke.

Vychutnala si fotenie s trofejou, chce grandslamový titul


"Na hoteli sme môj životný úspech trochu oslávili, pripili sme si s realizačným tímom. V pondelok som absolvovala fotenie s trofejou, bol to super zážitok. Pôvodne sme mali hneď zo Singapuru odletieť na dovolenku na Maldivy, no chcela som to ísť osláviť domov. Zapožičali nám pohár pre víťazku, keďže na repliku by sme museli čakať dva týždne, o deň či o dva už musí ísť naspäť do Londýna," povedala Cibulková na utorňajšom stretnutí so slovenskými médiami.

Vo finálovom zápase proti svetovej jednotke Nemke Angelique Kerberovej jej bolo najťažšie po treťom nepremenenom mečbale. "Po pokazenom forhende mi nebolo všetko jedno. Kŕčovito som sa pozrela na môjho trénera Maťa Liptáka. Dôležité bolo, že som to rýchlo hodila za hlavu, v závere som bola mentálne silná. Tento turnaj mi dodal veľa sebavedomia. Ukázala som, že môžem zdolať aj tie najlepšie hráčky."

Na snímke víťazka WTA Finals 2016 v Singapure a piata najlepšia tenistka sveta, slovenská tenistka Dominika Navara Cibulková pózuje s pohárom na tlačovej konferencii v Bratislave 1. novembra 2016.
Foto: TASR/Pavel Neubauer


Po triumfe na turnaji majsteriek má slovenská jednotka pred sebou ďalší cieľ - zisk grandslamového titulu. "Vždy som snívala o tom, že raz vyhrám jeden z grandslamových turnajov. Ak chce tenista uspieť na takomto podujatí, musí sa všetko zísť, musí byť dobrá forma aj pohoda. Nová sezóna bude pre mňa veľká výzva. Po dovolenke a bratislavskej exhibícii Tennis Champions si chcem ísť oddýchnuť do kúpeľov. Nasledovať bude kondičná príprava v Tatrách s Jozefom Ivankom a potom tradičné sústredenie na Floride."

Podľa slov Cibulkovej trénera Liptáka je titul z MS WTA odmenou za tvrdú drinu. "Pred finálovým duelom som veril, že Dominika má na to, aby Kerberovú zdolala. Počas celého zápasu som pociťoval pokoj, bolo to také zvláštne. Pri mečbaloch začala premýšľať, čo sa deje, čo je v takýchto situáciách prirodzené. Dôležité bolo, že sa nastavila ako veľká šampiónka. Pomohli nám aj okolnosti, hviezdy musíte mať naklonené. Proti Kerberovej odohrala najlepší zápas v sezóne, možno aj v celej kariére. Bola to úplne iná sezóna ako predchádzajúce, Domča dokázala počas celého roka podávať konzistentné výkony. Štyri tituly a sedem finálových účastí, to je výborné vysvedčenie. Urobili sme malé zmeny a prinieslo to skvelé výsledky."

Cibulkovej triumf v Singapure zarezonoval aj medzi slovenskými fanúšikmi. V utorok popoludní pre nich aktuálna svetová pätka pripravila autogramiádu. Cibulkovej priaznivci si mohli so svojou obľúbenou športovkyňou spraviť selfie, odfotiť sa s trofejou alebo získať cenný úlovok v podobe autogramu čerstvej šampiónky. Viacerí z nich si nechali podpísať tričká.