Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Tretí deň ide do boja kvarteto Slovákov, najťažšieho súpera má Lacko

Slovenské tenisové kvarteto. Foto: TASR

Martin Kližan, Lukáš Lacko, Magdaléna Rybáriková a Karolína Schmiedlová sa zo slovenských tenistov predstavili v stredu na kurtoch Melbourne Parku.

Bratislava 20. januára (Teraz.sk) - Martin Kližan, Lukáš Lacko, Magdaléna Rybáriková a Karolína Schmiedlová sa predstavili v dnešnom programe dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny.


PREČÍTAJTE SI TIEŽ
O prvých stretnutiach Dominiky Cibulkovej a Daniely Hantuchovej si prečítajte TU.


Ako prvá sa počas dnešnej európskej v noci na kurtoch predstavila Magdaléna Rybáriková, jej súperkou bola šikovná Číňanka Pchengová. "Je to veľmi nepríjemná súperka, na grandslamoch hrá tradične dobre. Forsíruje taký typický čínsky tenis, veľmi rýchly. Vlani mala veľmi dobrý rok a bude favoritkou. Ak chcem uspieť, budem musieť podať maximálny výkon."

Martin Kližan čelil atakom portugalského antukára Joa Sousu. „Sme dobrí kamaráti. V Bratislave v Davis Cupe som ho zdolal 3:1 na sety a verím, že uspejem aj teraz. Joao je nepríjemný hráč, za posledné dva roky sa veľmi zlepšil. Je to skôr antukový typ, no vyhral turnaj na harde v Kuala Lumpur. Je dobrý na oboch povrchoch, nie je to však betonár, čo môže byť mojou výhodou. Rýchly povrch v Melbourne mi sedí viac ako jemu, som rozohratý z turnajov v Brisbane a Sydney, kde sa hralo na takmer identickom podklade. Idem do toho, pretože je tam veľká šanca na ďalšie víťazstvo," uviedol Kližan.

Lukáš Lacko sa pokúsil o senzáciu proti jasnému favoritovi Drigorovi Dimitrovi, talentovaný Bulhar vlani v Austrálii postúpil až do štvrťfinále. Karolína Schmiedlová si zmerala sily s Kazaškou Dijasovou.


Slováci v 2. kole dvojhry, 3. hrací deň:
Magdaléna Rybáriková - Šuaj Pchengová (22, Čína) 1:6, 1:6 VIAC TU
Martin Kližan - Joao Sousa (55, Portugalsko) 4:6, 7:6 (4), 6:4, 1:0 - skreč VIAC TU
Lukáš Lacko - Grigor Dimitrov (10, Bulharsko), bilancia 0:1, začiatok cca o 4.15 h SEČ
Karolína Schmiedlová - Zarina Dijasová (31, Kazachstan), začiatok cca o o 5.30 h SEČ