Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Rybáriková i Schmiedlová skončili, Šarapovová odvrátila dva mečbaly

Slovenka Magdaléna Rybáriková odvracia úder Číňanky Šuaj Pchengovej v zápase 2. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne 21. januára 2015. Foto: TASR/AP

V úvodnom dejstve získala Rybáriková jediný gem za stavu 0:5, v druhom pri 0:4.

Melbourne 21. januára (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková neuspela v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Nasadenej dvadsaťjednotke Číňanke Šuai Peng podľahla hladko v dvoch setoch 1:6, 1:6. V úvodnom dejstve získala jediný gem za stavu 0:5, v druhom pri 0:4.

Slovenská dvojka nenašla recept na rýchlu strojovú hru súperky, ktorá v 3. kole nastúpi proti víťazke súboja medzi Kazaškou Jaroslavou Švedovovou a Portoričankou Monicou Puigovou. "Súperka hrala skvelý tenis, nemala som vôbec žiadnu šancu. Z nevysvetliteľných dôvodov som sa nedostávala do tempa, absolútne sa mi nedarilo. Klobúk dolu však pred ňou, ako jej vyšiel zápas," povedala Rybáriková pre Slovenský rozhlas.



Schmiedlová prehrala s Dijasovou

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Kazaške Zarine Dijasovej nasadenej ako číslo 31 podľahla po trojsetovej dráme 6:3, 2:6, 6:8. Zavŕšila tak čierny deň Slovákov, v stredu svoje účinkovanie v singli skončili aj Magdaléna Rybáriková, Martin Kližan a Lukáš Lacko. Schmiedlovej maximom na podujatiach veľkej štvorky zostáva 3. kolo z vlaňajšieho Roland Garros v Paríži. "Hrala som dobre, bojovala som. Nakoniec to nevyšlo, čo ma mrzí. Mala som veľmi veľa šanci, v treťom sete som bola stále hore. Ťažko povedať, či som záver nezvládla fyzicky alebo čo rozhodlo o mojej prehre," povedala zverenka trénera Milana Martinca pre Slovenský rozhlas.

Šarapovová odvrátila dva mečbaly

Ruská tenistka Maria Šarapovová sa s odretými ušami prebojovala do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V druhom kole ako nasadená dvojka zdolala krajanku Alexandru Panovovú v troch setoch 6:1, 4:6, 7:5. V rozhodujúcom dejstve otočila z 1:4, za stavu 4:5 odvrátila pri súperkinom podaní vďaka dvom winnerom dva mečbaly.



ženy - dvojhra - 2. kolo:

Zarina Dijasová (Kazach.) - Anna K. Schmiedlová 3:6, 6:2, 8:6.
Šuaj Peng (21-Čína) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ 6:1, 6:1
Maria Šarapovová (2-Rus.) - Alexandra Panovová (Rus.) 6:1, 4:6, 7:5,
Lucie Hradecká (ĆR) - Polona Hercogová (Slov.) 4:6, 6:3, 6:2,
Karolína Plíšková (22-ČR) - Oceane Dodinová (Fr.) 7:5, 5:7, 6:4,
Irina Beguová (Rum.) - Kateřina Siniaková (ČR) 7:5, 6:4,
Julia Gorgesová (Nem.) - Klára Koukalová (ČR) 6:3, 4:6, 6:2,
Jaroslava Švedovová (Kaz.) - Monica Puigová (Portor.) 6:2, 7:6 (6),
Jekaterina Makarovová (10-Rus.) - Roberta Vinciová (Tal.) 6:2, 6:4,
Carina Witthoeft (Nem.) - Christina Mchaleová (USA) 6:3, 6:0


Fotogaléria: Australian Open: Deň tretí


Číňanka Šuaj Pchengová odvracia úder Magdalény Rybárikovej v zápase 2. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne 21. januára 2015.
Foto: TASR/AP


Slovenka Magdaléna Rybáriková odvracia úder Číňanky Šuaj Pchengovej v zápase 2. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne 21. januára 2015.
Foto: TASR/AP


Ruská tenistka Mária Šarapovová odvracia úder Alexandre Panove v zápase 2. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne 21. januára 2015.
Foto: TASR/AP


Alexandra Panová odracia úder Márii Šarapovovej v zápase 2. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne 21. januára 2015.
Foto: TASR/AP