Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Cibulková vyradila nasadenú sedmičku. Rybáriková vypadla

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa povzbudzuje po bode v zápase proti Srbke Ane Ivanovičovej v 1. kole tenisového turnaja US Open v New Yorku 31. augusta 2015. Foto: TASR/AP

Magda podľahla Ruske Pavľučenkovej v dvoch setoch.

New York 31. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V 1. kole na centri na štadióne Arthura Ashea po bojovnom výkone vyradila siedmu nasadenú Srbku Anu Ivanovičovú v troch setoch 6:3, 3:6, 6:3. Získala najcennejší tohtoročný skalp a upravila vzájomnú bilanciu s bývalou svetovou jednotkou na 3:2. V ďalšom kole ju čaká 20-ročná americká kvalifikantka Jessica Pegulová.



Cibulkovej nevyšiel úvod zápasu s Ivanovičovou, keď v úvodných dvoch gemoch neuhrala ani fiftín. Slovenka však rýchlo vyrovnala, od stavu 2:3 získala štyri gemy v rade a prvý set sa stal jej korisťou. Cibulková ťažila z výborného pohybu po dvorci, pri dlhších výmenách od základnej čiary dokázala dostať súperku pod tlak. Ivanovičová robila až príliš veľa nevynútených chýb. V druhom dejstve si Cibulková po rýchlom brejku vybudovala náskok 3:1 a pri podaní Srbky viedla 40:0. Ivanovičová si však podržala servis, vzápätí získala ďalšie štyri gemy a vynútila si tretí set.

Hneď na jeho začiatku opäť zobrala Cibulkovej podanie, Slovenka však potom kontrovala šnúrou štyroch gemov v rade, keď ničila súperku z forhendu. Ivanovičová za nepriaznivého stavu požiadala o medical time out a nechala si ošetriť nohu. Po návrate na dvorec znížila na 2:4 a v siedmej hre mala k dispozícii dva brejkbaly. Cibulková cih však odvrátila, gem získala vo svoj prospech a zápas už dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:3 premenila v poradí druhý mečbal.

Mentálne silná

Cibulková mala z postupu do 2. kola veľkú radosť. Vlani nečakane skončila v New Yorku hneď v 1. kole na rakete 16-ročnej americkej juniorky Catheriny Bellisovej. "Vedela som, že to bude veľmi náročný zápas a ak v ňom chcem uspieť, musím podať veľmi dobrý výkon. Som veľmi spokojná s mojou hrou. Dôležité bolo, že v rozhodujúcich momentoch som bola mentálne silná. Nie je jendoduché, keď vediete 6:3, 3:1 a 40:0, môžete vyhrať duel v dvoch setoch a v priebehu dvoch gemov sa to začne celé otáčať. Aj po prehratom druhom sete som si stále v duchu hovorila: "Dominika, si lepšia hráčka, máš na to, aby si vyhrala." "Som veľmi šťastná, že sa mi to podarilo. Je to pre mňa veľmi dôležitý triumf aj vzhľadom na nedávne problémy s achilovkou, pre ktoré som nehrala štyri mesiace. Moja hra je založená na agresívnych úderoch od základnej čiary a na ne potrebujete veľa sebavedomia. Verím, že toto víťazstvo mi ho dodá," povedala zverenka trénera Mateja Liptáka v pozápasovom interview.

Slovenská tenistka Dominika Cibulková si utiera pot z tváre v zápase proti Srbke Ane Ivanovičovej v 1. kole tenisového turnaja US Open v New Yorku 31. augusta 2015.
Foto: TASR/AP


Ťažký žreb

Ivanovičová bola po prehre sklamaná. "Na prvé kolo to bol ťažký žreb. Samozrejme, že som veľmi sklamaná, pretože som v uplynulých mesiacoch tvrdo na sebe pracovala. Minulý týždeň som absolvovala skvelú prípravu a na tréningoch som cítila v mojej hre obrovské zlepšenie. S mojím servisom som bola dnes spokojná, Dominika však kvalitne returnovala. Pre obe z nás to bol na úvod grandslamového turnaja veľmi ťažký zápas. Súperka ho zvládla lepšie, preto vyhrala," povedala Srbka pre akreditované médiá.

Srbská tenistka Ana Ivanovičová odvracia úder Slovenky Dominiky Cibulkovej v zápase 1. kola ženskej dvojhry na poslednom grandslame sezóny US Open v New Yorku 31. augusta 2015.
Foto: TASR/AP


Rybáriková vypadla

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková po tretí raz za sebou neprešla cez 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Nasadenej tridsaťjednotke Ruske Anastasii Pavľučenkovovej podľahla v dvoch setoch 4:6, 5:7. Jej maximom na dvorcoch vo Flushing Meadows zostáva 3. kolo z rokov 2008 a 2009.

Rybáriková v prvom sete otočila z 1:3 na 4:3, koncovka však patrila rodáčke zo Samary. V druhom dejstve mala Slovenka za stavu 5:4 pri podaní súperky k dispozícii setbal, no Pavľučenkovová ho odvrátila, následne prelomila súperkin servis a zápas zakončila čistou hrou. Nadviazala na tohtoročné víťazstvo nad Rybárikovou z turnaja vo Washingtone a upravila vzájomnú bilanciu na 3:2.

Na snímke slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková
Foto: TASR/AP


Vypadli ďalšie 2 hráčky TOP 10

Poľská tenistka Agnieszka Radwaňská sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V 1. kole ai ako nasadená pätnástka poradila s Češkou Kateřinou Siniakovou hladko v dvoch setoch 6:2, 6:3. Cez prvé kolo neprešla ôsma nasadená Češka Karolína Plíšková, ktorá uhrala s Američankou gruzínskeho pôvodu Annou Tatišviliovou iba tri gemy. Nasadená desiatka Španielka Carla Suarezová Navarová podľahla Češke Denise Allertovej.

Češka Karolína Plíšková
Foto: TASR/AP/Francois Mori
.

ženy - dvojhra - 1. kolo:
Dominika CIBULKOVÁ (SR) - Ana Ivanovičová (7-Srb.) 6:3, 3:6, 6:3
Anastasia Pavľučenkovová (31-Rus.) - Magdaléna RYBÁRIKOVA (SR) 6:4, 7:5
Venus Williamsová (23-USA) - Monica Puigová (Portor.) 6:4, 6:7 (7), 6:3
Denisa Allertová (ČR) - Carla Suarezová Navarrová (10-Špan.) 6:1, 7:6 (5),
Irina Falconiová (USA) - Samantha Crawfordová (USA) 6:4, 6:2
Jelina Svitolinová (17-Ukr.) - Elizaveta Kuličkovová (Rus.) 6:1, 6:4
Oceane Dodinová (Fr.) - Jelena Jankovičová (21-Srb.) 2:6, 7:5, 6:3
Anna Tatišviliová (USA) - Karolína Plíšková (8-ČR) 6:2, 6:1
Madison Brengleová (USA) - Čeng Sajsaj (Čína) 6:2, 5:7, 7:5
Kristina Mladenovicová (Fr.) - Svetlana Kuznecovová (30-Rus.) 6:3, 7:5
Kaia Kanepiová (Est) - Anna-Lena Friedsamová (Nem.) 6:1, 6:1
Lauren Davisová (USA) - Heather Watsonová (V. Brit.) 7:6 (3), 7:6 (0)
Jessica Pegulová (USA) - Alison Van Uytvancková (Bel.) 7:5, 6:3
Jekaterina Makarovová (13-Rus.) - Teliana Pereirobá (Braz.) 6:3, 6:3
Bojana Jovanovská (Srb.) - Lara Arruabarrenová Vecinová (Šp.) 6:2, 6:2
Anett Kontaveitová (Est.) - Casey Dellacquová (Austr.) 7:5, 6:2
Agnieszka Radwaňská (15-Poľ.) - Kateřina Siniaková (ČR) 6:2, 6:3
Mariana Duqueová (Kol.) - Sofia Keninová (USA) 6:3, 6:1
.

Slovenska tenistka Dominika Cibulková odvracia úder Srbky Any Ivanovičovej v zápase 1. kola ženskej dvojhry na poslednom grandslame sezóny US Open v New Yorku 31. augusta 2015.
Foto: TASR/AP


Srbská tenistka Ana Ivanovičová odvracia úder Slovenky Dominiky Cibulkovej v zápase 1. kola ženskej dvojhry na poslednom grandslame sezóny US Open v New Yorku 31. augusta 2015.
Foto: TASR/AP


Slovenská tenistka Dominika Cibulková v zápase proti Srbke Ane Ivanovičovej v 1. kole tenisového turnaja US Open v New Yorku 31. augusta 2015. Cibulková zvíťazila 6:3, 3:6, 6:3.
Foto: TASR/AP


Slovenská tenistka Dominika Cibulková v zápase proti Srbke Ane Ivanovičovej v 1. kole tenisového turnaja US Open v New Yorku 31. augusta 2015. Cibulková zvíťazila 6:3, 3:6, 6:3.
Foto: TASR/AP


Slovenská tenistka Dominika Cibulková (vľavo) si podáva ruku so Srbkou Anou Ivanovičovou po zápase 1. kola tenisového turnaja US Open v New Yorku 31. augusta 2015. Cibulková zvíťazila 6:3, 3:6, 6:3.
Foto: TASR/AP