Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

A. DANKO: Názory v SNS na príklon k Smeru alebo k pravici sú 50 na 50

Na snímke líder strany SNS Adrej Danko počas brífingu s novinármi po stretnutí s prezidentom SR Andrejom Kiskom 7. marca 2016 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Danko uistil, že voči Mostu-Híd nemá averziu.

Bratislava 7. marca (TASR)- Názory v SNS na to, či by mali národniari vstúpiť do vlády so Smerom-SD, alebo s pravicovými stranami, sú rozdelené 50 na 50. Po dnešnom rokovaní s prezidentom SR Andrejom Kiskom to povedal šéf SNS Andrej Danko s tým, že on je v strane jazýčkom na váhach, a preto sa chce rozhodnúť zodpovedne.

"Ja nemám bližšie ani k Robertovi Ficovi (Smer-SD) ani k Richardovi Sulíkovi (SaS). Ja mám najbližšie k voličom SNS," uistil. Jeho strana sa podľa jeho slov musí rozumne rozhodnúť, komunikuje so všetkými lídrami, ktorý sa do parlamentu dostali.

Názorové rozdiely v SNS na to, s kým do vlády, však za rozkol nepovažuje. "Máme názorové prieniky aj v sociálnej oblasti aj s pravicovými stranami," vysvetlil s tým, že teraz ide o to, kto bude ochotný počúvať, čo chce SNS presadiť.



Danko uistil, že voči Mostu-Híd nemá averziu. Strana Bélu Bugára zatiaľ spoluprácu s národniarmi odmieta. "Ja delím ľudí len na dobrých a zlých, nie podľa takýchto názorov," uviedol Danko a odporučil dlhoročným politikom, aby si uvedomili, že už mali svoje možnosti a šance.



Na otázku, či pripúšťa odchod SNS do opozície, Danko reagoval sľubom. "Sme kľúčová strana a sľubujem vám, že ten mandát využijem na to, aby sa do politiky vrátil zdravý rozum. Chcem si zachovať slobodu v rozhodovaní. Ak sa rozhodnem, budem patrične informovať. Nehrniem sa za každú cenu do vlády," uzavrel.