Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia

I. MATOVIČ: Fico si môže moje číslo vymazať, kľúčový je najmä B. Bugár

Na snímke vpravo prezident SR Andrej Kiska prijal lídrov strany OĽaNO-NOVA v strede Igor Matovič a vľavo Daniel Lipšic 7. marca 2016 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

To, či bude OĽaNO-NOVA súčasťou budúcej vlády, podľa Matoviča záleží od predsedu Mostu-Híd Bélu Bugára a šéfa SNS Andreja Danka.

Bratislava 7. marca (TASR) - Predseda Smeru-SD Robert Fico, ktorý dostane poverenie na zostavenie vlády, si môže vymazať číslo lídra OĽaNO-NOVA Igora Matoviča z mobilu. Odkázal mu to dnes Matovič po tom, ako aj v spoločnosti Daniela Lipšica rokoval s prezidentom SR Andrejom Kiskom o výsledku sobotňajších (5.3.) parlamentných volieb.

To, či bude OĽaNO-NOVA súčasťou budúcej vlády, podľa Matoviča záleží od predsedu Mostu-Híd Bélu Bugára a šéfa SNS Andreja Danka. "Ich vzťah je podstatný. Či si pán Bugár vyberie menšie zlo, teda SNS, ktorá bola štyri roky v karanténe alebo si vyberie megazlo, teda Smer-SD. Toto je kľúčový bod. Keď tento gordický uzol rozsekneme, môžeme sa pohnúť ďalej. Kľúčový je najmä Béla Bugár," povedal Matovič.



Na otázku, či by pre OĽaNO-NOVA bolo lepšie vyhlásiť predčasné voľby, ako vládnutie so Smerom-SD, Matovič odpovedal kladne. "V tom prípade radšej predčasné voľby. Ale treba si povedať, že v nich posilní Marian Kotleba (ĽSNS) a z parlamentu vypadne Radoslav Procházka (#Sieť)," upozornil.

Lipšic je podľa svojich slov prekvapený, že médiá aj elity vyjadrujú z výsledku volieb sklamanie, a to väčšie, ako v roku 2012. Vtedy vyhrala koalícia Výboh, Brhel, Široký, J&T, Penta a mali väčšinu. Výsledky týchto volieb sú kostrbaté, komplikované, ale sú lepšie ako v roku 2012, podotkol.



Matovič aj Lipšic sa zhodli na správnosti rozhodnutia prezidenta Kisku nepozvať na povolebné rokovania aj Kotlebu. "Ja nepoznám poslancov zvolených za ĽSNS, ale nie som si istý, že všetci sú fašisti. Marian Kotleba je," uzavrel Lipšic.