Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

VIDEO: #Sieť je pripravená rokovať so Smerom-SD

Na archívnej snímke predseda strany #Sieť Radoslav Procházka Foto: TASR/Štefan Puškáš

Rokovať chcú o programových prioritách. Podľa Hrnčiara bolo uznesenie prijaté jednomyseľne. Na zasadnutí sa nezúčastnila Katarína Macháčková a Miroslav Beblavý, ktorý je na dovolenke.

Bratislava 13. marca (TASR) - Ak strana #Sieť dostane pozvánku od Smeru-SD na povolebné rokovania, je pripravená ju prijať a zúčastniť sa na nich. Po dnešnom rokovaní Predsedníctva #Siete to uviedol podpredseda strany Andrej Hrnčiar. Rokovať chcú o programových prioritách.



Podľa #Siete je po sneme SNS zrejmé, že Slovensko má len dve možnosti, a to vládu opierajúcu sa o parlamentnú väčšinu alebo úradnícku vládu, ktorá krajinu povedie k predčasným voľbám. "Predsedníctvo #Siete konštatovalo, že pre posúdenie, ktorá z týchto možností je pre SR užitočnejšia, potrebuje vedenie strany oficiálne stretnutie s vedením Smeru-SD, SNS a Mosta-Híd," dodal dnes Hrnčiar.



Zároveň dalo predsedníctvo mandát predsedovi a podpredsedom strany na vedenie rokovaní o jej ôsmich prioritách doplnených o ďalšie dve požiadavky. A to účasť opozície na kontrole moci, najmä v zdravotníctve a doplnenie vyšetrovacieho tímu Gorila.

Predsedníctvo #SIETE dnes prijalo uznesenie:Predsedníctvo #SIETE:1. Konštatuje, že po včerajšom sneme SNS má...

Zveřejnil(a) #SIEŤ dne 13. březen 2016


Podľa Hrnčiara bolo uznesenie prijaté jednomyseľne. Na zasadnutí sa nezúčastnila Katarína Macháčková a Miroslav Beblavý, ktorý je na dovolenke.



Už v sobotu (12. 3.) strana Most-Híd informovala tiež, že je ochotná rokovať so Smerom-SD. "Ak si Smer-SD myslí, že treba stabilnú vládu, predpokladáme, že osloví štandardné politické strany a keď nás pozve, tak sa zúčastníme," skonštatoval Bugár.

Most-Híd však ešte tento týždeň rokovanie so Smerom-SD odmietol. Svoj názor zmenil po sobotňajšom Sneme Slovenskej národnej strany (SNS), keď podľa Bugára vysvitlo, že pravicová vláda na Slovensku nevznikne.