Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Briti zverejnili fotografie ruského raketového systému na Ukrajine

Fotografia, ktorú na Twitteri zverejnilo britské Ministerstvo zahraničných vecí Foto: Twitter.com

Prítomnosť ruského raketového systému na východnej Ukrajine je podľa Británie ďalším dôkazom priamej ruskej vojenskej angažovanosti.

Brusel 18. februára (TASR) - Británia zverejnila dnes fotografie údajne najmodernejšieho ruského systému protivzdušnej obrany SA-22, ktoré podľa nej dokazujú, že táto vyspelá vojenská technika bola nasadená na východe Ukrajiny. Informovala o tom agentúra Reuters.

Britské ministerstvo zahraničných vecí zverejnilo infografiku s popisom ruského raketového systému protivzdušnej obrany zem-vzduch typu SA-22, ako aj tri fotografie, ktoré podľa rezortu dosvedčujú, že tento systém bol v uplynulých týždňov nasadený na východe Ukrajiny.

"Prítomnosť SA-22 na východnej Ukrajine je ďalším dôkazom priamej ruskej vojenskej angažovanosti v tomto konflikte," uviedol na svojom twitterovom konte britský veľvyslanec pri NATO Adam Thomson, ktorý fotografie na Twitteri zverejnil.

"Vyzývame Rusko, aby dôsledne dodržiavalo svoje záväzky z Minska," uviedol na Twitteri Thomson, pričom narážal na dohodu o prímerí podpísanú minulý týždeň v bieloruskej metropole Minsk, ktorá vyzýva na stiahnutie všetkých cudzích jednotiek z Ukrajiny.




Na margo ruskej vojenskej prítomnosti na východe Ukrajiny sa dnes vyjadril aj generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý povedal, že na Ukrajine stále operujú ruské jednotky delostrelectva, protivzdušnej obrany a velenia.

Prečítajte si vyjadrenie Vladimíra Putina, podľa ktorého proti ukrajinským vojakom bojujú baníci a traktoristi.


Opakované obvinenia Západu, že Rusko na východ Ukrajiny vyslalo svojich vojakov a množstvo ťažkej vojenskej techniky, Kremeľ dôrazne odmieta.