Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Telo zavraždenej švédskej novinárky bolo zaťažené kovom

Na archívnej snímke z 28. decembra 2015 portrét švédskej novinárky Kim Wallovej v Trelleborgu. Foto: TASR/AP

Švédska novinárka K. Wallová zmizla pred 13 dňami, keď došlo k potopeniu ponorky dánskeho vynálezcu Petra Madsena, ktorý ju vzal na palubu.

Kodaň 23. augusta (TASR) - Časti ľudského tela nájdené v pondelok v zálive pri Kodani patria 30-ročnej nezvestnej švédskej novinárke Kim Wallovej. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné vyhlásenie dánskej polície.

Na bezhlavom torze nájdenom v pondelok v zálive pri Kodani, ktoré dnes identifikovali ako telesné pozostatky nezvestnej švédskej novinárky Kim Wallovej, boli nájdené poranenia naznačujúce, že k telu bol ako záťaž pripevnený kus kovu. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné vyhlásenie dánskej polície.

V ponorke dánskeho vynálezcu Petra Madsena, v ktorej bola Wallová videná naposledy, sa tiež našli stopy jej krvi, uviedol na tlačovej konferencii Jens Möller Jensen, hlavný vyšetrovateľ Wallovej prípadu.

Rodina novinárky je z jej smrti "nekonečne zarmútená".

"Nemôžeme pochopiť rozsah nešťastia a zostáva veľa otázok, na ktoré treba odpovedať," uviedla na Facebooku Wallovej matka Ingrid.

Novinárka zmizla pred 13 dňami, keď sa potopila ponorka dánskeho vynálezcu Petra Madsena, ktorý ju vzal na palubu.

Podľa zistení polície boli nájdené časti tela oddelené úmyselne.



Wallovú naposledy videli 10. augusta večer nastupovať v Kodani do Madsenovej ponorky, ktorá sa následne potopila, čo podľa vyšetrovateľov mohlo byť dôsledkom úmyselného konania. Telo novinárky v nej nenašli a Madsen spočiatku tvrdil, že pasažierku vysadil na malom ostrove.

Vynálezca podozrivý zo zabitia Wallovej však neskôr svoju výpoveď zmenil a povedal, že zahynula pri nehode na palube a následne jej telo vyhodil do vody v zálive Köge ležiacom juhozápadne od Kodane.