Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Do Donbasu smeruje ďalší humanitárny konvoj z Ruska

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Časť nákladu tvoria aj darčeky pre veteránov druhej svetovej vojny.

Kyjev/Moskva 23. apríla (TASR) - V poradí už 25. kolónu pozostávajúcu tentoraz zo 120 kamiónov s humanitárnou pomocou pre východoukrajinský Donbas vypravili dnes z Rostovskej oblasti na juhu Ruska.

Ako informovalo ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie, časť nákladu tvoria aj darčeky pre veteránov druhej svetovej vojny. Ide o balíčky, ktoré obsahujú potraviny a hygienické potreby, uviedla agentúra TASS.



Okrem toho kamióny prepravujú aj lieky, potraviny, oblečenie. Kyjevské vedenie má však podozrenie, že kamióny prepravujú aj zbrane, muníciu a ďalšiu vojenskú pomoc pre oddiely proruských separatistov. Ukrajinská agentúra Ukrinform v tejto súvislosti pripomenula, že bojová aktivita proruských povstalcov vždy po dodávke humanitárnej pomoci z Ruska stúpne.



Súčasťou konvoja je podľa agentúry TASS aj technika pre hasičské zbory v oboch samozvaných republikách, ktoré vyradili ich kolegovia z rôznych častí Ruska. Agentúra Ukrinform v tejto súvislosti pripomenula, že Rusko sa vzdalo časti svojej hasičskej techniky v čase, keď jeho regióny na Sibíri zápasia s veľkými lesnými požiarmi.