Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Duel Porošenka so Zelenským sa bude konať v nedeľu 14. apríla

Na archívnej snímke Petro Porošenko. Foto: TASR/AP

Na návrh Zelenského sa obaja kandidáti stretnú v debate v kyjevskom Národnom športovom komplexe Olimpijskyj, ktorý má kapacitu 70.000 divákov.

Kyjev 8. apríla (TASR) - Na Ukrajine sa v pondelok začína predvolebná kampaň pred druhým kolom prezidentských volieb, ktoré sa bude konať 21. apríla.

Informovala o tom agentúra Ukrinform. Odvolala sa pritom na vyhlásenie predsedníčky ústrednej volebnej komisie (ÚVK) Teťjany Slipačukovej, ktorá v nedeľu na tlačovej konferencii oznámila konečné výsledky prvého kola prezidentských volieb a potvrdila termín konania ich druhého kola.


Do druhého kola volieb postúpil zabávač a herec Volodymyr Zelenskyj a úradujúci prezident Petro Porošenko.

Na návrh Zelenského sa obaja kandidáti stretnú v debate v kyjevskom Národnom športovom komplexe Olimpijskyj, ktorý má kapacitu 70.000 divákov. Porošenko v nedeľu v televíznej diskusii informoval, že Zelenského tam čaká "v nedeľu 14. apríla".

Táto dvojica kandidátov v čase, kým sa čakalo na výsledky prvého kola volieb, absolvovala odbery krvi a moču na toxikologické vyšetrenie. Keďže ich výsledky boli spochybňované, na žiadosť bývalého šampióna v boxe Volodymyra Klyčka pricestujú do Kyjeva experti Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) a vykonajú opakovanú analýzu biologického materiálu odobraného Zelenskému a Porošenkovi.