Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Migranti podnikli 1500 pokusov prejsť Eurotunelom, jeden neprežil

Eurotunel, ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Od 1. januára sa podarilo zastaviť celkovo 37.000 pokusov migrantov dostať sa do Británie.

Londýn 29. júla (TASR) - Pri pokuse dostať sa z Francúzska do Británie zomrel dnes v eurotuneli mladý Sudánec, ktorého zrazil kamión. Od začiatku júna ide už o deviatu obeť spomedzi veľkého počtu migrantov, ktorí v nádeji, že sa im tunelom podarí prejsť do Británie, obliehajú francúzske mesto Calais. Informovala o tom agentúra Reuters.

Podľa francúzskej polície Sudánca, ktorý dnes zomrel, zrazil kamión schádzajúci z vagóna jedného z nákladných vlakov, ktoré cez eurotunel pod kanálom La Manche prepravujú vozidlá medzi Francúzskom a Britániou.

Hovorca spoločnosti Eurotunnel uviedol, že v noci nadnes podnikli migranti 1500 pokusov preniknúť do tunela, pričom v noci na utorok ich bolo až 2000. Od 1. januára sa podarilo zastaviť celkovo 37.000 pokusov migrantov dostať sa do Británie.



O kríze v Calais rokoval v utorok aj francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve a jeho britská kolegyňa Theresa Mayová. Tá má dnes v Londýne predsedať zasadaniu krízového štábu Cobra, ktorý sa bude utečeneckou krízou v Calais taktiež zaoberať.