Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Expremiér Gyurcsány po voľbách v USA: Nie je dôvod na paniku

Predseda Demokratickej koalície Ferenc Gyurcsány, archívne foto Foto: TASR/AP

Gyurcsány podotkol, že Orbánovu vládu treba poraziť doma a nie sa spoliehať na pomoc z Washingtonu.

Budapešť 9. novembra (TASR) - Nie je dôvod na paniku, Spojené štáty sú aj dnes domovom slobody a demokracie a v záujme celého sveta je, aby to tak aj zostalo. V reakcii na americké prezidentské voľby to na Facebooku uviedol predseda maďarskej opozičnej Demokratickej koalície (DK) a bývalý premiér Ferenc Gyurcsány, ktorý zároveň zablahoželal Donaldovi Trumpovi k víťazstvu.


Teraz.sk prináša všetky dôležité informácie ohľadne výsledkov prezidentských volieb v USA: ONLINE: Víťazom amerických prezidentských volieb sa stal Donald Trump


"Maďarsko aj naďalej považuje USA za jedného zo svojich najdôležitejších spojencov," zdôraznil Gyurcsány. Vyjadril pritom presvedčenie, že tak ako napätý vzťah Baracka Obamu s Viktorom Orbánom v zásade neoslaboval maďarskú vládu, ale ani neposilňoval opozíciu, tak tomu zostane aj za vlády Donalda Trumpa.

Gyurcsány podotkol, že Orbánovu vládu treba poraziť doma a nie sa spoliehať na pomoc z Washingtonu.

Skutočnosť, že Trump zvíťazil vo voľbách aj napriek tomu, že jeho súperka mala masívnu finančnú i mediálnu presilu, označil expremiér za dôležité ponaučenie. "Od zajtra sa znova sústredíme na úlohy, ktoré stoja pred nami, na porazenie Orbánovej vlády," dodal.