Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

NAJSMUTNEJŠIE FOTOGRAFIE: Tváre obetí letu smrti zverejnili pozostalí

Obete leteckého nešťastia vo francúzskych Alpách Foto:

Najmladšou obeťou na palube bol len sedemmesačný chlapček.

Bratislava 27. marca (Teraz.sk/TASR) - Medzi obeťami leteckého nešťastia, ktoré sa stalo 24. marca, boli operní speváci, študenti, či novinári, no zároveň aj otcovia, priatelia a deti. Rodiny obetí médiám poskytli fotografie svojich blízkych. Najmladšou obeťou na palube bol len sedemmesačný chlapček.

Dopravné lietadlo typu Airbus-A320 so 150 ľuďmi, vrátane pilotov a členov palubného personálu, sa 24. marca zrútilo v oblasti Álp na juhu Francúzska. Nehodu lietadla nikto neprežil. Medzi obeťami sú najmä občania Nemecka a Španielska. Airbus spoločnosti Germanwings smeroval zo španielskej Barcelony do nemeckého Düsseldorfu. Thomas Winkelmann, výkonný riaditeľ spoločnosti Germanwings, ktorej patrilo havarované lietadlo Airbus A320, na tlačovej konferencii v Kolíne spresnil, že medzi obeťami je najmenej 72 nemeckých občanov a 35 Španielov.



Nehodu podľa doterajších informácií spôsobil nemecký druhý pilot, ktorý údajne zámerne odmietol otvoriť dvere kabíny veliteľovi kabíny a naviedol lietadlo k zemi. Podľa britského denníka Daily Mail trpel depresiami už dávnejšie.

Na archívnej snímke z 1. augusta 2013 Emily Selkeová v škótskom St. Andrewse. Emily Selkeová a jej matka sú medzi trojicou Američanov, ktorí zahynuli počas leteckého nešťastia vo francúzskych Alpách. Podľa amerického rezortu diplomacie boli na palube havarovaného lietadla Yvonne Selkeová a jej dcéra Emily, ktorá nedávno ukončila štúdium na univerzite. Rezortu diplomacie sa nepodarilo zistiť identitu svojho tretieho občana. Podľa leteckej spoločnosti Germanwings boli na palube lietadla len dve osoby s americkým občianstom.
Foto: TASR/AP


Na archívnej snímke z 26. júna 2014 dvaja iránski športoví novinári Hosejn Džavád (uprostred vpravo) a Mílád Hodžatoleslamí (uprostred) a ďalší dvaja neznámi muži bozkávajú futbalovú loptu počas svetového šampionátu vo futbale v brazílskom meste Sao Paulo. Medzi obeťami utorkovej leteckej katastrofy vo francúzskych Alpách sú dvaja iránski športoví novinári. Informovala o tom agentúra AP. Mílád Hodžatoleslamí pracoval pre agentúru Tasním a Hosejn Džavád pre denník Vatane Emrúz. Obaja pricestovali do Barcelony na nedeľné futbalové derby Kataláncov s Realom Madrid. Letom spoločnosti Germanwings, ktorý smeroval z Barcelony do Düsseldorfu, sa presúvali do Rakúska, kde iránska reprezentácia odohrá vo štvrtok prípravný duel s Čile.
Foto: TASR/AP


Nemecká študentka Elena Blessová bola tiež na palube osudného lietadla spoločnosti Germanwings. Len 16-ročné dievča písalo svojim priateľom správy o tom, ako jej chýba rodina chvíľu pred tým, ako lietadlo havarovalo.
Foto: dailymail.co.uk


Najmladšou obeťou v lietadle bol len sedemmesačný Julian Pracz-Bandres, na fotke so svojou mamou Marinou Bandresovou. Obaja zahynuli v lietadle
Foto: dailymail.co.uk


Syn Carol (vľavo) spolu so svojou mamou boli medzi pasažiermi na palube letu smrti. Pochádzali z austrálskeho štátu Viktória.
Foto: dailymail.co.uk


Na nedatovanej snímke basbarytonista Oleg Bryjak. Aj rodák z Kazachstanu, basbarytonista düsseldorfskej Nemeckej opery na Rýne Oleg Bryjak je medzi obeťami leteckého nešťastia v južnom Francúzsku. Dopravné lietadlo Airbus A320 so 150 pasažiermi sa zrútilo v utorok 24. marca 2015 dopoludnia vo francúzskych Alpách. Airbus spoločnosti Germanwings smeroval zo španielskej Barcelony do nemeckého Düsseldorfu.
Foto: TASR/AP


Na archívnej snímke z 10. júna 2014 iránsky športový novinár Mílád Hodžatoleslamí sedí v lietadle, ktoré smeruje do Brazílie na futbalový svetový šampionát. Medzi obeťami utorkovej leteckej katastrofy vo francúzskych Alpách sú dvaja iránski športoví novinári. Informovala o tom agentúra AP. Mílád Hodžatoleslamí pracoval pre agentúru Tasním a Hosejn Džavád pre denník Vatane Emrúz. Obaja pricestovali do Barcelony na nedeľné futbalové derby Kataláncov s Realom Madrid. Letom spoločnosti Germanwings, ktorý smeroval z Barcelony do Düsseldorfu, sa presúvali do Rakúska, kde iránska reprezentácia odohrá vo štvrtok prípravný duel s Čile.
Foto: TASR/AP


Na archívnej snímke je operná speváčka Maria Radnerová, ktorá vystupuje v Salzburgu. Havária nemeckého airbusu, ku ktorej došlo v utorok dopoludnia 24. marca 2015 v južnom Francúzsku, má dve obete z radov hviezd opernej scény. Popri basbarytonistovi düsseldorfskej Nemeckej opery na Rýne Olegovi Bryjakovi (54) zahynula v troskách havarovaného stroja zrejme aj kontraaltistka nemeckého pôvodu Maria Radnerová s manželom a ich malým dieťaťom. Aj ona sa vracala z Barcelony do rodného Düsseldorfu po tom, ako v sérii predstavení na scéne Gran Teatre del Liceu v katalánskej metropole spievala part Erdy v opere Richarda Wagnera Siegfried.
Foto: TASR/AP


Na nedatovanej snímke je Martyn Matthews, druhý zľava, ktorý zahynul počas leteckej tragédie Germanwings. Fotografiu poskytla rodina v stredu 25. marca 2015. Na snímke je aj Martynova dcéra Jade, vľavo, jeho žena Sharon a syn Nathan.
Foto: TASR/AP


Na snímke kolumbijský inžinier Eduardo Medrano, ktorý zahynul počas leteckého nešťastia vo francúzskych Alpách.
Foto: TASR/AP


Na nedatovanej snímke je britský občan Paul Andrew Bramley, ktorý zahynul počas utorkového leteckého nešťastia v južnom Francúzsku.
Foto: TASR/AP