Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Indonézania sa pýtajú, prečo Američania volili netolerantného Trumpa

Republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump Foto: TASR/AP

V USA žije približne 100.000 Indonézanov.

Jakarta 9. novembra (TASR) - Indonézania v sociálnych médiách si dnes kládli otázku, prečo Američania v prezidentských voľbách hlasovali v takých veľkých počtoch za miliardára Donalda Trumpa, ktorého mnohí obyvatelia najľudnatejšej moslimskej krajiny pokladajú za netolerantného a spiatočníckeho.


Teraz.sk prináša všetky dôležité informácie ohľadne výsledkov prezidentských volieb v USA: ONLINE: Víťazom amerických prezidentských volieb sa stal Donald Trump


Sociálne siete Twitter, Facebook a internetové diskusné fóra sú plné špekulácií, či sa bude Trump aj v Bielom dome držať svojej predvolebnej rétoriky, ku ktorej patril takisto návrh zakázať moslimom vstup na územie USA.

Niektorí ľudia sa podľa svojich slov obávajú, že za Trumpa a jeho administratívy im budú brániť navštevovať príbuzných a priateľov, ktorí žijú v Amerike, alebo tam cestovať ako turisti.

V USA žije približne 100.000 Indonézanov.

Indonézsky prezident Joko "Jokowi" Widodo v štátnej televízii oznámil, že jeho vláda bude spolupracovať s každým, kto sa stane prezidentom USA.