Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

TO JE ONA: Jordánsko vymení samovražednú atentátničku za svojho pilota

Na kombosnímke vľavo jordánsky pilot Muáz Kasásba a vpravo odsúdená iracká samovražedná atentátnička Sádžida Ríšáwíová. Jordánsko je ochotné vydať odsúdenú irackú samovražednú atentátničku Sádžidu Ríšáwíovú výmenou za prepustenie jordánskeho pilota zadržiavaného organizáciou Islamský štát (IS). Foto: TASR/AP

Militanti Islamského štátu už pravdepodobne brutálne zabili prvého z dvojice japonských rukojemníkov, Harunu Jukawu.

Ammán 28. januára (TASR) - Jordánsko je ochotné vydať odsúdenú irackú samovražednú atentátničku Sádžidu Ríšáwíovú výmenou za prepustenie jordánskeho pilota zadržiavaného organizáciou Islamský štát (IS).



"Jordánsko je pripravené prepustiť Sádžidu Ríšáwíovú, ak bude jordánsky pilot Muáz Kasásba prepustený a jeho život ušetrený," povedal dnes podľa agentúry Reuters hovorca jordánskej vlády pre tamojšiu štátnu televíziu. O ďalšom zajatcovi IS, Japoncovi Kendžim Gotovi, sa však nezmienil.

Militanti zverejnili v utorok večer video, v ktorom vyhlasujú, že Kendžiho Gota zabijú do 24 hodín, ak nedôjde k prepusteniu atentátničky Ríšáwíovej.

Japonsko vedie v Jordánsku tajné rokovania o zabezpečení prepustenia oboch mužov a informácie o ich priebehu úrady nezverejňujú.

Militanti už pravdepodobne brutálne zabili prvého z dvojice japonských rukojemníkov, Harunu Jukawu. Uvádza sa to na videu, ktoré sa minulý víkend objavilo na džihádistických webových stránkach.