Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Masaker v redakcii satirického magazínu, fanatici zabili 12 ľudí

Zraneného odvážajú z redakcie Foto: TASR/AP

Počet obetí útoku dvoch ozbrojencov na redakciu francúzskeho satirického týždenníka Charlie Hebdo v Paríži stúpa.

Paríž 7. januára (TASR) - Na najmenej 12 sa zvýšil počet obetí streľby v redakcii francúzskeho satirického týždenníka Charlie Hebdo v Paríži. Medzi obeťami sú aj dvaja policajti. S odvolaním sa na miestne policajné zdroje o tom informovala agentúra Reuters.

Zranenia pri útoku utrpelo najmenej desať ďalších osôb, stav piatich z nich je kritický. Redakciu Charlie Hebdo prepadli dnes dvaja ozbrojenci v čiernych kuklách s kalašnikovmi. Páchateľom sa z miesta podarilo ujsť na dvoch vozidlách, uviedla polícia. Podľa agentúry AP sú stále na úteku.

Na magazín Charlie Hebdo útočia islamisti už roky. Zoznam atakov si prečítajte v tejto správe.

Galéria k masakru v redakcii satirického časopisu:



Televízia citovala svedka, ktorý uviedol, že videl incident z neďalekej budovy v centre francúzskej metropoly.

"Asi pred pol hodinou vošli do budovy dvaja muži v čiernych kuklách s kalašnikovmi," povedal Benoit Bringer. "O pár minút nato sme počuli množstvo výstrelov," dodal s tým, že mužov videli utekať z budovy.



"Je to masaker," citovala agentúra Reuters policajného dôstojníka Luca Poignanta, ktorý spresnil, že páchatelia z miesta činu ušli na dvoch vozidlách.



Týždenník na sociálnej sieti Twitter naposledy zverejnil karikatúru lídra džihádistickej organizácie Islamský štát (IS) abú Bakra Baghdádího, pripomína spravodajská stanica BBC.