Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

OBRAZOM: Taliansko v slzách, TOTO sú obete spadnutého mosta v Janove

Záchranári vyťahujú zranenú osobu spod trosiek zrúteného diaľničného mosta Morando v Janove 14. augusta 2018. Foto: TASR/AP

Zverejnili fotografie obetí, ktoré nešťastie pripravilo o život.

Janov 16. augusta (Teraz.sk) - V utorok (14.8.) zostal svet a najmä Taliansko v šoku. Časť diaľničného mosta v prístavnom meste Janov sa zrútila a pod troskami pochovala desiatky ľudí.

Ako v stredu večer pre televíznu stanicu La7 povedal taliansky vicepremiér a minister vnútra Matteo Salvini, je veľká pravdepodobnosť, že pod troskami mosta sa ešte nachádzajú ďalšie obete.

Nočný pohľad na zrútený diaľničný most Morando v Janove.
Foto: TASR/AP


Na 38 z pôvodných 39 znížila vo štvrtok talianska polícia počet obetí. Medzi nimi sú najmenej tri maloleté osoby vo veku 8, 12 a 13 rokov. Agentúra AP zverejnila niekoľko fotografií ľudí, ktorí zahynuli pri tomto nešťastí.

Na nedatovanej snímke z Facebooku Alberto Fanfani (vľavo) a Marta Danisiová, ktorí sa stali obeťami zrúteného diaľničného mosta Morando v Janove 15. augusta 2018.
Foto: TASR/AP


Pohľad na spadnutú 200-metrovú časť mostovky, nachádza sa 80 metrov nad zemou.
Foto: TASR/AP




Na snímke chýbajúca časť diaľničného mosta Morandi 15. augusta 2018 v Janove. Katastrofa, ktorá sa odohrala 14. augusta 2018 si doteraz vyžiadala najmenej 38 mŕtvych. Z doteraz neznámych príčin sa zrútila približne časť železobetónového mosta okolo jedného z pilierov. Most je súčasťou diaľnice A10 medzi Janovom a taliansko-francúzskou hranicou.
Foto: TASR/AP


Na snímke obyvatelia, ktorí museli kvôli zabezpečovacím prácam na zrútenom moste opustiť svoje domovy, sedia na ulici.
Foto: TASR/AP



Záchranári prehľadávajú trosky zrúteného diaľničného mosta Morando v Janove 14. augusta 2018.
Foto: TASR/AP


Na nedatovanej snímke z Facebooku Roberto Robbiano (hore vľavo), Ersilia Piccininová a ich 9-ročný syn Samuel, ktorí sa stali obeťami zrúteného diaľničného mosta Morando v Janove 15. augusta 2018.
Foto: TASR/AP




Na snímke pohľad na obytné domy z ktorých museli evakuovať obyvateľov po zrútení sa časti diaľničného mosta Morandi 15. augusta 2018 v Janove.
Foto: TASR/AP


Na snímke zdemolovaná kabína ťahača leží medzi troskami mosta Morandi na železničnej trati v Janove 15. augusta 2018.
Foto: TASR/AP