Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Polícia zadržala ďalšieho podozrivého v kauze smrti 71 migrantov

Muž (druhý sprava) obvinený v kauze úmrtia 71 migrantov nájdených vo štvrtok v chladiarenskom vozidle odstavenom pri Parndorfe v Rakúsku, prichádza na súd v maďarskom Kecskeméte 29. augusta 2015. Foto: TASR/AP

Podľa polície ide o občana Bulharska.

Budapešť 30. augusta (TASR) - Maďarská polícia zadržala v sobotu večer ďalšieho podozrivého v kauze tragickej smrti 71 migrantov nájdených vo štvrtok v odstavenom aute v Rakúsku. Informovala o tom dnes agentúra MTI.

Podľa polície ide o občana Bulharska, ktorý je piatym podozrivým z trestného činu prevádzačstva v tejto kauze. Maďarská polícia zdôraznila, že na vyšetrovaní prípadu spolupracuje s rakúskymi kolegami.



Okresný súd v Kecskeméte rozhodol v sobotu o vzatí štyroch podozrivých do vyšetrovacej väzby v kauze úmrtia 71 migrantov nájdených v chladiarenskom vozidle odstavenom na diaľnici A4 pri Parndorfe v Rakúsku. Uvalenie vyšetrovacej väzby na troch Bulharov a jedného Afganca iniciovala tamojšia okresná prokuratúra.



Maďarská opozícia: Vláda by mala vyjadril ľútosť nad smrťou migrantov

Maďarská opozičná strana Spolu (Együtt) vyzvala dnes predsedu vlády Viktora Orbána, aby na pondelkovej bohoslužbe vo Viedni za tragicky zosnulých migrantov bolo zastúpené aj Maďarsko a aby oficiálne vyjadrilo svoju sústrasť.

Podľa spravodajského servera Hir24.hu strana Spolu vo svojom vyhlásení zdôraznila, že 71 migrantov nájdených v chladiarenskom vozidle na diaľnici A4 pri rakúskom Parndorfe, prišlo pravdepodobne o život ešte na maďarskom území.

Maďarsko by na pondelňajšej omši malo byť zastúpené svojím veľvyslancom v Rakúsku, ktorý by mal vyjadriť ľútosť nad smrťou migrantov, píše sa vo vyhlásení opozičnej strany.