Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Predstaviteľ amerických republikánov vo Francúzsku: Som hrdý na USA

Osoba, prechádzky pozdĺž balkóna, kde sa pripravuje volebná noc kandidáta Donalda Trumpa. Foto: TASR/AP

Podľa Portera sa vo vzťahoch medzi USA a Francúzskom veľa nezmení.

Paríž 9. novembra (TASR) - Hrdosť na USA po prezidentských voľbách vyjadril dnes v rozhovore pre spravodajský server francúzskeho denníka Le Parisien predseda Republikánov žijúcich vo Francúzsku Marc Porter. "Som hrdý na svoju krajinu. Vidím, že náš ľud prehovoril a prehovoril veľmi nahlas," vyhlásil Porter.


Teraz.sk prináša všetky dôležité informácie ohľadne výsledkov prezidentských volieb v USA: ONLINE: Víťazom amerických prezidentských volieb sa stal Donald Trump


Predstaviteľ Republikánov žijúcich vo Francúzsku (Republicans Abroad France), ktorý víťaza utorkových prezidentských volieb v USA Donalda Trumpa podporoval od začiatku jeho predvolebnej kampane, ďalej konštatoval: "Korupcia Obamovcov a Clintonovcov sa musí skončiť. To je skvelé."

"Američania sú nahnevaní - demokrati aj republikáni. Clintonová bola v politike 30 rokov a za ten čas nič neurobila. Pila šampanské, cestovala prvou triedou a oslavovala. Ľud to videl a povedal 'nie'," vysvetlil.

Podľa Portera sa vo vzťahoch medzi USA a Francúzskom veľa nezmení. "Francúzsko sa dlhé roky stavalo proti globalizácii. Trump v tom súhlasí s Francúzskom. Chce hranice pre globalizáciu. Pokiaľ ide o NATO a vojenskú expanziu Američanov, súhlasí s Francúzmi. Aj v tom chce položiť hranice. Súhlasí s Francúzskom a generálom (a politikom) Charlom de Gaullom. Nechápem, prečo francúzska tlač urobila z (Trumpa) monštrum. Trump bol predtým demokrat a dokonca dával milióny dolárov Clintonovej! A teraz z neho robia rasistu, sexistu, nacistu a tak ďalej. To všetko je propaganda médií," konštatoval Porter.